Capital.ba

Bitcoin pao sedam odsto, eter osam procenata za 24 sata

21.01.2022. / 11:30

 

bitkoin

Foto: Shutterstock

NJUJORK – Cijene kriptovaluta su oštro pale u posljednja 24 sata.

Bitcoin je pao za više od  sedam posto i trgovao se za 38,5774 dolara u 23:19 časova po istočnoameričkom vremenu, prema podacima sa platforme KoinDesk.

Eter, druga najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, potonuo je za osam procenata na 2.860 dolara, pri čemu se u jednom trenutku tokom trgovanja spustio na samo 2.809,51 dolara, prenosi CNBC.

Sa cijelog tržišta kriptovaluta zbrosano je oko 147 milijardi dolara u poslednja 24 sata, prema računici portala Koinmarketkep.

Pad kriptovaluta uslijedio je nakon pada cijena akcija na Vol Stritu u četvrtak. Tehhološki indeks Nasdak je od početka nedelje izgubio skoro pet odsto vrijednosti, a i opšti indeks S&P 500 beleži treću uzastopnu nedelju gubitaka. Tanjug

 

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!