Capital.ba

Imovina „Pingvina“ ide u bescijenje

12.01.2022. / 14:56

LAKTAŠI – Zgrada i prateći objekti preduzeća „Pingvin“ iz Laktaša u stečaju sad se prodaju po minimalnoj cijeni od 773.391 KM, što je oko 200.000 KM manje u odnosu na prethodnu licitaciju kada je imovina tog preduzeća nuđena za gotovo milion maraka, odnosno više miliona maraka u odnosu na procijenjenu vrijednost.

pingvin

FOTO: Agencije

Koliko je oborena vrijednost nepokretne imovine ove firme govori i podatak da je zgrada na prvoj licitaciji u decembru 2020. godine ponuđena po cijeni od 2,8 miliona maraka, a da je sada umanjena za više od dva miliona KM. 

Obaranje cijene posljedica je nezainteresovanosti kupaca jer zgradu i prateće objekte „Pingvina“ stečajni upravnik ne uspijeva prodati već više od godinu dana. 

Još veće je spuštanje cijene u odnosu na prvobitno procijenjenu vrijednosti nepokretne imovine „Pingvina“ koja je bila procijenjena na čak 4,2 miliona maraka. 

„Preduslovi za učešće i dostavljanje ponuda su uplata depozita u iznosu od 50.000 KM, kao i preuzimanje dokumentacije koja sadrži izjavu o gubitku depozita“, navedeno je u Oglasu. 

Kako je istaknuto, krajnji rok za dostavu ponuda je 8. februar ove godine, a njihovo otvaranje će biti organizovano dva dana kasnije odnosno 10. februara.

Prodaju i vozila

Nedavno je ovo preduzeće oglasilo i prodaju četiri motorna vozila od kojih su tri neispravna. Sva četiri vozila se prodaju po cijeni od 17.350 KM. 

Ispravan je samo Mercedes benc vito koji je ponuđen za 9.850 KM.

Kako je CAPITAL ranije pisao Slavica Grebenar i njeno slastičarsko preduzeće „Pingvin“ iz Laktaša u kojem je početkom juna pretprošle godine otvoren stečaj, ostali su dužni bankama i poslovnim partnerima sedam miliona maraka.

Podsjećamo, zbog kredita bez posrednika koji su dobili “Pingvin” i njegova vlasnica Slavica Grebenar, ali i brojne druge kompanije bliske vlasti, MUP Srpske je 2016. godine istraživao IRB RS.

“Pingvin” je imao više slastičarni i kafe lokala, među kojima i onaj u robnoj kući “Boska”, na mjestu gdje danas uspješno posluje i radi Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika sa svojim restoranom “Agape”.

Interesantno, Slavica Grebenar je u planu imala i izgradnju panoramskog lifta koji bi vodio do lokala koji se nalazio u potkrovlju “Boske”, ali nikada nije uspjela dobiti dozvolu za izgradnju. Više „sreće“ je imala Gorica Dodik, koja ga je bez problema izgradila.

CAPITAL: Bojana Ninković

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!