Capital.ba

Belgijanci uskoro počinju proizvodnju veganske čokolade u Hrvatskoj

05.12.2021. / 13:00

ZAGREB – The Belgian Chocolate Group za mjesec-dva počeće proizvodnju veganske čokolade u hrvatskom gradiću Vrlici, u središtu Dalmacije.

čokolada

FOTO: Pixabay

Za početak proizvodnja će se odvijati u poslovnom inkubatoru a tvornica će se početi graditi nakon što projekt nadraste fazu inkubatora. Za tu potrebu Belgijanci su kupili obližnje zemljište veličine 27,5 hiljada kvadratnih metara.

Kako bismo bili potpuno spremni, odlučili smo da ćemo do izgradnje velikog pogona pokrenuti proizvodnju u poslovnom inkubatoru i uhodati sve segmente, od opskrbe sirovinama do obuke zaposlenih“,kazao je suvlasnik i glavni tehnolog Belgian Gourmeta (naziv kompanije u Hrvatskoj) Luc Laureys za tportal.

Kompanija je u novu proizvodnu linija investirala oko tri miliona evra, a ona će se odmah poslije izgradnje velike tvornice preseliti i po potrebi dopuniti.

U prvoj fazi posao će dobiti dvadesetak radnika, u drugoj će brojka narasti na njih oko 120.

The Belgian Chocolate Group treći je najveći proizvođač čokolade u Belgiji.   Indikator.ba

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!