Capital.ba

Etmax dobio koncesiju za izgradnju solarne elektrane u Nevesinju

04.12.2021. / 16:30

BANJALUKA. NEVESINJE – Vlada Republike Srpske je 2. decembra dala je koncesiju za solarnu elektranu od 60 megavata pored magistralnog puta Nevesinje – Gacko kompaniji Etmax iz Banjaluke.

solarne elektrane

FOTO: Pixabay

Načelnik Opštine Nevseinje Milenko Avdalović kazao je da je Nevesinje izabrano za ovaj projekat zato što ima dobre uslove.

Hercegovina ima veliki broj sunčanih dana, a sistem hlađenja i grijanja solarnih panela je jako dobar u Nevesinju“,  precizirao je Avdalović za Radio Nevesinje

Preduzeće Etmax iz Banjaluke gradiće postrojenje vrijedno 104,3 mil KM, maksimalne instalisane snage 60 megavata sa godišnjom proizvodnjom od 84 gigavat časa.

Portal CAPITAL je u septembru ove godine najavio ovaj projekat. ž

CAPITAL/Indikator.ba

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!