Capital.ba

Veće plate i bonus Njemcima zaposlenim u državnom sektoru

29.11.2021. / 17:00

BERLIN – Oko 3,5 miliona zaposlenih u državnim firmama i javnoj upravi u Njemačkoj dobiće povećanje zarada od 2,8 odsto i neoporezivi novčani bonus za kovid-19 u iznosu od 1.300 evra sledeće godine.

bonus

FOTO: Pixabay

Sporazumom, koji su danas objavila dva sindikata, takođe se predviđaju veće plate za zaposlene u pojedinim medicinskim i profesijama zdravstvene njege koji su izloženi većoj opasnosti na radnom mjestu, kao i neoporezivi bonus od 650 evra za pripravnike i stažiste, prenosi agencija AP.

Dogovor postignut između sindikata Ver.di i DBB i većine od 16 njemačkih saveznih država uslijedio je nakon niza štrajkova, posebno u sektoru zdravstva, a važiće dvije godine.

Sporazum se odnosi na državne bolnice, škole, policiju, vatrogasne službe i zaposlene u javnoj administraciji u svim državama osim u Hesenu, gdje je sličan sporazum postignut prošlog mjeseca, dodaje se u informaciji.

 

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!