Capital.ba

Srpska tužila „Pošte Srpske“ zbog isplate invalidnina

29.11.2021. / 13:31

BANJALUKA – Republika Srpska pokušava sudskim putem da naplati 8.888 KM od „Pošta Srpske“ koje su, kako se tvrdi u tužbi, neosnovano isplaćivale lične invalidnine.

invalidnine

Foto: Capital.ba

Tužba za naplatu spornog duga podnesena je 16. avgusta ove godine, potvrdili su za CAPITAL u Okružnom privrednom sudu u Banjaluci.

Pojasnili su da je tužba podnesena u vezi sa ugovorom Ministarstva rada i boračko – invalidske zaštite RS  sa „Poštama“ koji se odnosio na štampanje i isplatu uplatnica i novca korisnicima prava iz Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca i Zakona o zaštiti civilnih žrtava rata.

U tužbi je navedeno da su „Pošte“ na osnovu tog ugovora u dva slučaja, nakon smrti korisnika, isplaćivale invalidninu članovima njihovih porodica, a gdje je, nakon toga, utvrđen prestanak tog prava i neosnovana isplata.

„Tužilac tvrdi da im je radnjama tužene pričinjena šteta“, navode u sudu.

S druge strane, „Pošte“ su taj tužbeni zahtjev osporile navodeći da nerazumljiv, neosnovan kao i da su potraživanja zastarjela.

Po ovoj tužbi danas je u sudu trebalo da bude održano ročište, ali je ono odgođeno.

CAPITAL: M. Č. Lj.

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Srpska tužila „Pošte Srpske“ zbog isplate invalidnina

    1. Ajdared

      Dajte, molim vas, manite nas vijesti o 8 hiljada maraka. Još malo pa će upisivanje u djelovodnik biti članak.