Capital.ba

„HE na Vrbasu“ gradi zgradu od 3,5 miliona maraka

27.10.2021. / 16:25

MRKONJIĆ GRAD – Uprava preduzeća „Hidroelektrane na Vrbasu“ planira da gradi novu Upravno tehnološku zgradu i da za te namjene potroši 3,5 miliona maraka, a istovremeno najavljuju štednju i novo kreditno zaduženje.

he na vrbasu

Foto: Agencije

„HE na Vrbasu“ u Planu poslovanja za 2021. godinu navode da će sagledati potrebe i analizirati mogućnosti budućeg kreditnog zaduženja.

Ukupno planirana investiciona ulaganja z 2021. godini iznose 4,7 miliona maraka, pri čemu je planirano da iz vlastitih sredstava izdvoje 3,2 miliona, a iz kredita 1,55 miliona KM.

„U strukturi planiranih investicija učestvuju investicije planirane za rekonstrukciju i modernizaciju postojećeg objekta u iznosu od 3,65 miliona KM, investicije planirane za izgradnju novih objekata u iznosu od 66 hiljada, investicije u tehničku dokumentaciju od 321 hiljadu, a za ostalo 704 hiljada KM“, naveli su u „HE na Vrbasu“.

„U okviru ostalih investicija najveća investicija je izgradnja nove Upravno tehnološke zgrade. Ukupna planirana vrijednost je 3,5 miliona KM, a po dinamici izgradnje planirano je da se nakon pribavljanja dokumentacije za izgradnju, dio građevinskih radova u iznosu od 100.000 KM realizuje u 2021. godini, a ostatak u 2022. godini“, istakli su u „HE na Vrbasu“.

Istovremeno planiraju racionalizovati troškove poslovanja i planirati uštede, a navode da će to biti naročito u pogledu troškova nabavke za remont i održavanje postrojenja i opreme.

„Troškove za održavanje opreme, u planskom periodu, svesti na minimum pod uslovom da se ne ugrozi funkcionalnost opreme“, navedeno je u Planu.

„HE na Vrbasu“ planiraju da im prihodi ove godine budu 21,4 miliona KM, a rashodi 16,3 miliona KM.

HE na Vrbasu“ se bave proizvodnjom električne energije u HE Bočac i MHE Bočac 2, održavanjem hidroenergetskih postrojenja i trgovinom električnom energijom. Sjedište preduzeća je u Mrkonjić Gradu. Zapošljavaju 157 radnika.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!