Capital.ba

Bitcoin pao na 58.100 dolara

27.10.2021. / 15:10

LONDON – Bitcoin je pao danas na najniži nivo u posljednjih nedjelju i po dana, ali je još uvijek u poziciji da oktobar završi s najboljim mjesečnim rezultatom od februara ove godine.

RuXCrypto

Foto: Pixabay

Najveća kriptovaluta na svijetu po tržišnoj kapitalizaciji, palo je za 3,7 odsto na 58.100 dolara, što je njen najniži nivo od 15. oktobra, dok je u odnosu na rekordnu vrijednost svih vremena od 67.016 dolara, koju je dostigla u utorak, u minusu za 13 procenata.

Pad bitcoina je rezultat pojačane aktivnosti trgovaca koji su pohrlili da unovče dobitke od nedavnog jačanja ove kriptovalute, kaže Toni Sikamor, analitičar australijske investicione platforme Siti Indeks.

Bitcoin do sada u tekućem mjesecu bilježi rast od skoro 35 odsto, što će, ukoliko tako ostane, biti njegov najbolji učinak u posljednjih osam mjeseci.    Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!