Capital.ba

Bivši ministar finansija u Vladi Srpske uplovio u brokerske vode

26.10.2021. / 14:04

BANJALUKA – Bivši ministar finansija u Vladi Republike Srpske i profesor na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci, Novak Kondić uplovio je u brokerske vode.

Novak Kondić

FOTO: Pixabay

On je osnovao Društvo za poslovanje sa hartijama od vrijednosti „Alpha Capital Management“ koje je ovih dana dobilo sve neophodne dozvole.

Komisija za Hartije od vrijednost (KHOV) je Kondiću dala dozvolu za sticanje kvalifikovanog učešća u kapitalu društva, saglasnost za imenovanje na mjesto direktora, te dozvolu za obavljanje brokerskih poslova.

U KHOV su kazali kako im je Kondić prezentovao poslovni plan i strategiju društva, na koju nisu imali primjedbi.

Utvrđeno je da Novak Kondić ima odgovarajuću reputaciju i iskustvo za sticanje kvalifikovanog učešća, te da je podoban i pouzdan, a finansijski položaj mu je takav da se pretpostavlja da neće imati negativan uticaj na poslovanje brokersko-dilerskog društva”, stoji u obrazloženju jednog od Rješenja komisije.

Kondić je poslovnu karijeru počeo 1975. godine, u Dječijem domu “Rada Vranješević”, gdje je do 1984. godine bio šef računovodstva.

 Bio je i direktor nekadašnje Republičke uprave javnih prihoda, zamjenik generalnog direktora Službe za platni promet Republike Srpske, a od 1995. do 2000. godine je bio ministar finansija u Vladi Republike Srpske.

Takođe bio je i generalni direktor NLB Razvojne banke, a od 2006. do 2016. je bio dekan Ekonomskog fakulteta u Banjaluci.

CAPITAL: D. Tovilović

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti