Capital.ba

Zaustavljen plan ERS-a da sruši arhiv i napravi zgradu od šest miliona KM

21.10.2021. / 14:05

TREBINJE – Realizacija plana rukovodstva „Elektroprivrede Republike Srpske“ (ERS) da sruši trebinjski arhiv i sagradi Upravnu zgradu ne ide glatko, a zbog žalbi ponuđača morali su da ponište tender za izradu projektne dokumentacije, saznaje portal CAPITAL.

Trebinje

Trebinje (FOTO: Capital)

Nabavka usluga izrade tehničke dokumentacije, odnosno urbanističko-tehničkih uslova, glavnog projekta i pratećih eleborata, za izgradnju poslovne zgrade u ulici Nemanjina broj 7 u Trebinju, je poništena, obaviješteni su danas ponuđači.

U ERS su naveli da se postupak poništava zbog žalbi ponuđača i „dokazivih razloga“, koji su izvan njihove kontrole i koji se nisu mogli predvidjeti u vrijeme pokretanja nabavke.

Prethodno se na poništenje nabavke žalila firma „Urbis centar“ Banjaluka, ali to nije imalo efekta i postupak nabavke je ipak poništen.

Upravna zgrada ERS u Trebinju trebalo bi da košta više od šest miliona maraka.

Vrijednost projektne dokumentacije bila je procijenjena na 351 hiljadu maraka.

CAPITAL je u julu objavio da se lokalitet na kome je planirana gradnja objekta ERS nalazi u užem gradskom području Trebinja. Vlasnik zemljišta je Grad Trebinje.

Na zemljištu se nalazi objekat, koji je bio dio vojnog kompleksa „Sjeverni logor“ i u njemu je dio gradske administracije i gradski arhiv. Taj objekat bi trebalo da se ruši i da se onda izgradi novi, s podrumom, četiri sprata i povučenom etažom, u dvije lamele.

„Realizacijom ovog projekta stekli bi se uslovi da Grad Trebinje dobije nove kvalitetne i funkcionalne administrativne prostorije, na račun izgradnje dodatnog kapaciteta prostora za potrebe ERS, budućeg suvlasnika dijela objekta“, naveli su u Matičnom preduzeću „Elektroprivrede RS“.

ERS je u prošloj godini ostvarila gubitak od 29 miliona KM, a većina zavisnih preduzeća ima milionske dugove i sve češće posežu za kreditima.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!