Capital.ba

Rusija ne očekuje stabilizaciju tržišta gasa

21.10.2021. / 7:50

gasovod

FOTO: Agencije

MOSKVA – Rusija ne očekuje da će u skoroj budućnosti biti uspostavljena ravnoteža između ponude i potražnje na tržištu gasa u Evropi, izjavio je potpredsjednik ruske Vlade Aleksandar Novak.

Aktuelna situacija je razlog za brigu. Za sada, nažalost, ne vidimo da će ravnoteža snabdijevanja i potražnje u Evropi biti postignuta i bliskoj budućnosti“, rekao je Novak na sastanku predsjednika Rusije Vladimira Putina sa članovima Vlade.

Novak je naveo da će situacija zavisiti od jeseni i zime, temperature, te od potražnje za gasom u Evropi i na ostalim tržištima.

On je dodao da energetska kriza u EU dovodi do nedostatka električne energije u industriji i da je cijena gasa porasla tri i po puta od početka godine.  Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!