Capital.ba

Gasi se poznata fabrika čipsa u Laktašima

19.10.2021. / 13:55

LAKTAŠI – Kompanija “PepsiCo” do kraja godine će ugasiti proizvodnju u svojoj fabrici čipsa “Marbo” u Laktašima, potvrđeno je za portal CAPITAL.

Marbo

FOTO: Agencije

Gašenje fabrike čipsa zvanično je potvrđeno iz kompanije “Pepsico” gdje za CAPITAL kažu kako se proizvodnja seli u opštinu Bački Petrovac u Srbiji, te da je riječ o novoj poslovnoj strategiji.

Fabrika “Marbo” biće rekonstruisana u centralni distributivni centar za cijelo tržište Bosne i Hercegovine, dok će fabrika u Magliću (opština Bački Petrovac, Srbija) postati regionalni proizvodni centar kompanije “PepsiCo” za područje Zapadnog Balkana, u čijem sastavu “Marbo” posluje već 13 godina”, kažu oni.

Dodaju kako će preduzeće “Marbo” nastaviti sa prodajom i distribucijom portfolia u BiH, te da će sektori logistike i prodaje, kao i dio drugih administrativnih funkcija ostacti u Laktašima.

Ovakva reorganizacija poslovne strukture će biti završena do kraja 2021. godine”, kažu u “PepsiCo”.

Novi planom predviđeno je da u Laktašima u radnom odnosu ostane 32 radnika, dok će njih 124 dobiti otpremnine.

Kako smo svjesni uticaja koji će ova odluka imati na naše zaposlene, otpremnine će biti više od zakonski propisanih, a kompanija PepsiCo će osigurati da zaposleni imaju dovoljno vremena da pronađu druge mogućnosti izvan kompanije. Takođe, prema globalnoj politici mobilnosti kompanije PepsiCo, svi zaposleni u Laktašima imaće priliku da se prijave za novootvorena i upražnjena radna mesta u Magliću i imaće pravo na dodatak za preseljenje u skladu sa globalnom politikom“, zaključili su oni.

Finansijski izvještaji pokazuju kako je “Marbo” u posljednje dvije godine upao u probleme i napravio minus od 6,5 miliona maraka, iako su, primjera radi, prošle godine imali prihode od nepunih 70 miliona maraka.

CAPITAL: D. Tovilović

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Gasi se poznata fabrika čipsa u Laktašima

    1. Gavrilo

      Nemojte zamjeriti ovom Milosu Bjeljcu, tek tad je posto direktor, vozio nekog trulog golfa trojku, uvjek smo se bojali da ne ispadne kroz pod iz njega, covjek je bio u nekom švajcarskom kreditu zbog kojeg se htjeo objesiti. Sad nakon nekoliko godina direktorovanja on ima renoviran stan, vozi BMW, postoje informacije da pravi i kucu u Debeljacima, para ima koliko zeli i on je jedan gospodin sad, on je sad u situaciji da svoje kazne placa svojim parama koje je zaradio kao direktor jer dok je bio samo inzinjer izgleda da je bio mnogo nesnalazljivijiv. Ali ovo je sitnica kakvu su stetu nanjeli preduzecu Bjeljac i tada njegovi najblizi saradnici a za nagradu je dobio cetverogodisnji mandat tehnickog direktora.

    2. DADO

      Bojkotovati Pepsijeve proizvode

      • komentator

        Treba tu nešto drugo bojkotovati, niko ne bježi od dobra :(