Capital.ba

Više novca za subvencije Italijanima za kupovinu e-vozila

16.10.2021. / 7:50

RIM – Italija je izdvojila dodatnih 100 miliona evra za subvencionisanje građana koji žele da ove godine kupe vozila koja manje zagađuju okolinu, izjavio je ministar industrije Ðankarlo Ðorđeti.

MOskva

FOTO: Pixabay

Ova mjera je deo šire uredbe o ekonomskim podsticajima, koju je italijanska vlada odobrila juče.

Sredstva će se uglavnom dodeljivati za kupovinu električnih i hibridnih automobila, ali će biti dostupna i za male i srednje automobile, kao i za komercijalna vozila i polovne aute koji imaju motore Euro 6 s niskim emisijama gasova, rekao je Ðorđeti, prenosi Rojters.

Nova sredstva dolaze povrh 800 miliona evra, koje je Rim već izdvojio ove godine za podsticanje kupovine ekološki prihvatljivih vozila.

Registracije novih automobila u Italiji su pale u septembru za gotovo 33 posto, prema podacima Ministarstva saobraćaja objavljenim ovog mjeseca.

To je treći uzastopni mesec pada prodaje novih automobila u Italiji, budući da globalna nestašica mikročipova sputava postpandemijski oporavak auto industrije i primorava proizvođače vozila na smanjenje proizvodnje.    Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!