Capital.ba

Vlada umanjuje račune za struju

15.10.2021. / 15:56

AMSTERDAM – Vlada Holandije pokušaće da kompenzuje sve veće račune za energente iznosom od oko 400 evra u prosjeku po domaćinstvu, piše danas list “Telegraf” pozivajući se na izvore iz vlade.

dug za struju

FOTO: Agencije

Ministar finansija Vopke Hekstra izjavio je prošle sedmice da će vlada preduzeti “neophodnu akciju” da bi zaštitila potrošače usljed iznenadnog i brzog poskupljenja energije.

Očekuje se da će vlada izdvojiti više od tri milijarde evra za smanjenje taksa na energente za oko osam miliona domaćinstava u Holandiji, piše “Telegraf”.

Pored toga, biće uloženo 150 miliona evra u subvencije za izolaciju kuća u obliku vaučera koji će moći da se potroše u radnjama za opremanje doma, navodi stanica NOS.

Holandija je decenijama imala koristi od obilnih zaliha jeftinog prirodnog gasa iz polja u Groningenu, na sjeveru zemlje.

Vađenje gasa na ovoj lokaciji okončava se sljedeće godine da bi se umanjili seizmički rizici.  Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Vlada umanjuje račune za struju

    1. Rajko

      Uh, dobro je. Vec sam se prepao da su ove nase glavonje odlučile da pomognu narodu ali dobro je to samo Holandska vlada hoće da pomogne svojim siromašnim građanima koji rade za pisljivih 2 – 3 hiljade evra mjesecno.