Capital.ba

Javna preduzeća u Srpskoj napravila gubitak od 79 miliona KM (SPISAK)

15.10.2021. / 16:18

BANJALUKA – Javna preduzeća u Republici Srpskoj, njih 67, završilo je prošlu godinu sa gubitkom od čak 79 miliona KM, pokazuju podaci Agencije za postredničke, informatičke i finansijske djelatnosti (APIF).

javna preduzeća

Foto: Capital.ba

Najveći gubitaši su preduzeća iz sistema „Elektroprivrede“, „Željeznice RS“, a na spisku su i preduzeća čiji su osnivači opštine i gradovi.

Takođe, na spisku gubitaša su i javna preduzeća koja je Vlada RS svojevremeno kupila u stečaju i na njihovoj imovini osnovala nove subjekte. Među njima su „Novi autodijelovi“ Rudo i „Novi mermer“ Šekovići.

Na spisku se nalaze i „Kosmos“ Banjaluka, „Akvana“ Banjaluka, „Toplana“ Banjaluka, „Lutrija RS“, „Andrićev konak“.

 

CAPITAL: M .Č. Lj.

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Javna preduzeća u Srpskoj napravila gubitak od 79 miliona KM (SPISAK)

    1. Honduras

      Sve su to gluposti, kakvi gubitci. Tu je vjerovatno pronevjera u pitanju. Trebaju se donijeti odluke svi koji su u nadzornim odborima i u upravama koje prave gubitke se stavljaju na liste i sledećih petnest godina ne mogu raditi na rukovodećim položajima. Naravno uz dubinsko ispitivanje poslovanja društva s ciljem dokazivanja koje su protuzakonite radnje dovele do gubuitaka. Ja za svako od ovih preduzeća trvrdim da lako mogu poslovati sa godišnjom dobiti od 10% na trenutni kapital plus tri posto na ostalu pasivu osim na vanbilansnu pasivu.

    2. Rusmir

      Zlatna medalja za Elektrokrajinu i osvojeno 1.mjesto. Otkud sad 15 000 000 KM gubitka kad tvrde da su u plusu.