Capital.ba

Brisel predložio manje carinskih kontrola

14.10.2021. / 7:50

BRISEL – EU je saopštila da je ponudila manje carinskoh kontrola i dokumentacije za britanske proizvode koji su namijenjeni Sjevernoj Irskoj u nadi da će izbjeći novi spor sa Britanijom povodom Bregzita.

london

FOTO: Agencije

Ponuda je dio prijedloga čiji je cilj rješavanje problema u aranžmanu nakon Bregzita u Sjevernoj Irskoj, za koje London tvrdi da podstiču tenzije među zajednicama.

Tim pregovarača EU predao je juče plan Londonu, dan nakon što je britanski ministar za Bregzit Dejvid Frost rekao da sadašnju politku prema Sjevernoj Irskoj, treba ukinuti, prenio je AFP.

Rojters prenosi da je najveća probritanska stranka u Sjevernoj Irskoj saopštila da je prijeldog EU o olakšavanju tranzita robe početna tačka, ali da je neophodna fundamentalna promjena.

EU je ranije saopštila da odbija nove pregovore o protokolu, a sada je rečeno da Brisel nudi “drugačiji model” njegove primjene i da će se time “u značajnoj mjeri” olakšati problemi trgovaca.     Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!