Capital.ba

Hrvatska dostigla 70 odsto turističkog prometa iz rekordne 2019.

28.09.2021. / 8:40

ZAGREB – Hrvatski premijer Andrej Plenković objavio je povodom Svjetskog dana turizma da je Hrvatska ostvarila 70 odsto turističkog prometa iz rekordne 2019. godine.

Hrvatska

FOTO: Pixabay

Ostvarili smo 70 odsto turističkog prometa i dostigli 70 odsto vrijednosti fiskaliziranih računa u turističkim djelatnostima iz cijele 2019. Vlada RH je preduzimala aktivnosti za prepoznatljivost Hrvatske kao sigurne destinacije, te balansirala mjere za zaštitu i zdravlja ljudi i ekonomije”, napisao je Plenković na Twitteru, prenosi Hina.

Svjetski dan turizma obilježava se od 1980. godine svakog 27. septembra s različitom temom, kojom se podstiče svijest javnosti o značaju turizma kao jednog od četiri najjača privredna sektora, ali i sektora koji povezuje ljude, narode, kulture i doprinosi smanjenju nezaposlenosti i siromaštva.

Ove godine tema je “Turizam za inkluzivan rast”, koja podrazumjeva dostupnost i otvorenost putovanja i koristi od turizma za svakoga.   Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!