Capital.ba

Mogući zaokret ulijevo uplašio njemačke milionere: Imovinu prebacuju u Švajcarsku

26.09.2021. / 14:30

BERLIN – Mogući zaokret NJemačke uIijevo na današnjim parlamentarnim izborima uplašio je njemačke milionere, koji su uoči izbora počeli da premještaju imovinu u Švajcarsku.

njemačke milionere

Foto: Pexels

To su naveli bankari i pravnici specijalizovani za poreze.

Dođu li na vlast, socijaldemokrate iz SPD-a, ljevičari (Die Linke) i zeleni mogli bi na politički dnevni red vratiti uvođenje poreza na bogatstvo i povećanje poreza na nasljedstvo, tumače.

“To je znak za uzbunu za superbogate”, rekao je za Rojters stručnjak za poresko pravo sa sjedištem u Njemačkoj i razgranatim poslovima u Švajcarskoj.

“Preduzetničke porodice jako su uznemirene”, dodao je.

Prebacivanje imovine u Švajcarsku pokazalo je da bogati tu zemlju i dalje smatraju pogodnim mjestom za čuvanje bogatstva, uprkos nastojanjima vlade da se riješi imidža sigurnog utočišta za milijardere.

Nijedna zemlja nema više inostrane imovine od Švajcarske, a u 2020. priliv je znatno ojačao, slivajući se na račune velikih banaka poput UBS-a, Kredi Svisa i Juliusa Baera.

Politička stabilnost zemlje posebno je na cijeni u razdoblju geopolitičkih napetosti i straha od ekonomskih posljedica pandemije kovida 19. Jutarnji list

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!