Capital.ba

London: Nestašica goriva zbog problema sa transportom

26.09.2021. / 12:47

LONDON – Proteklih dana ispred benzinskih pumpi u Britaniji formirale su se dugačke kolone automobila zbog nestašice goriva, a ministar saobraćaja Grant Šaps kaže da nije u pitanju nestašica goriva, već da nedostaju vozači cisterni za snabdjevanje benzinskih pumpi.

nestašice goriva

FOTO: Pixabay

Šaps je izjavio da je vlada intervenisala kako bi umanjila nedostatak vozača cisterni, jer se tokom proteklih dana ispred benzinskih pumpi čekalo, ponekad i više sati, da se natoči gorivo, prenosi Rojters.

Naftne kompanije su upozorile da nemaju dovoljno vozača cisterni zbog čega je jedna grupa vlasnika pumpi počela da pravi zalihe, a druga da zatvara svoje objekte.

“Goriva ima u izobilju, nema nestašice u našoj zemlji”, rekao je Šaps u intervjuu za Skaj Njuz.

Britanska vlada je danas izašla u javnost sa planom o izdavanju privremenih viza za 5.000 stranih vozača kamiona, međutim uticajni poslovni lideri upozorili su da je to kratkoročno rješenje kojim se ne može prevazići akutni nedostatak radne snage.

Šaps je paniku zbog goriva nazvao “situacijom koja je proizvedena” i za to okrivio udruženje prevoznika. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!