Capital.ba

Građani Srpske plaćaju doprinose za 467 radnika propalih preduzeća (spisak)

24.09.2021. / 14:45

BANJALUKA – Za socijalno zbrinjavanje 467 radnika koji su ostali na ulici jer je njihovih 37 preduzeća propalo, iz Budžeta Republike Srpske biće isplaćeno 1,16 miliona maraka.

FOTO: Pixabay

Potpuna uplata doprinosa za Fond PIO biće izvršena za 268 radnika.

Oko trećine tih radnika je radio u “Trebinjeprevozu” (83), a dug će biti izmiren i za bivše zaposlene u “Prehrani” iz Gradiške (77), “Napretku” iz Srebrenice (39), “Modriča prevozu” iz Modriče (35), “Fagumu” iz Zvornika (21), te “Stankomu” (9) i “Poljoprivredniku” (4) iz Skelana.

Za 151 radnika iz preduzeća “Fusol” iz Nevesinja Vlada će djelimično uplatiti doprinose za Fond PIO u iznosu od 247.553 KM.

Takođe novac je odobren i za 48 radnika iz 29 preduzeća koji su se prijavili na javni poziv Fonda PIO koji je otvoren do kraja ove godine, a koji uplatom stiču uslove za starosnu penziju.

Sredstva su obezbjeđena iz budžeta, a za realizaciju se zadužuje Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.

CAPITAL: D. T.

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!