Capital.ba

“Donesi” je sad “Glovo” u Bosni i Hercegovini

21.09.2021. / 16:32

SARAJEVO – Platforma za dostavu hrane “Donesi” prenijela je svoje poslovanje na “Glovo” jednog od vodećih svjetskih igrača u dostavi hrane. “Glovo” je u maju ove godine najavio da je izvršio nekoliko akvizicija kompanija Delivery Hero group kako bi proširio svoje prisustvo u srednjoj i istočnoj Evropi, te je počeo blisko sarađivati ​​s kompanijom na definisanju tranzicijske strategije za korisnike, partnere i kurire u Bosni i Hercegovini.

Foto: Glovo

Tako “Donesi” danas prestaje sa poslovanjem u svim gradovima u kojima je ranije radio, a svi njegovi sadržaji i aplikacije već su prebačeni u “Glovo”. Korisnici koji dolaze na aplikaciju “Donesi” biće preusmjereni na “Glovo” putem personalizovanih veza i moći će se jednostavno prijaviti na “Glovo” u nekoliko koraka. U isto vrijeme, korisnici koji dolaze putem “Donesi” web stranice biće preusmjereni na web stranicu “Glovo”.

“Korisnici “Donesi” servisa u svim gradovima u Bosni i Hercegovini mogu nastaviti uživati ​​u svom omiljenom jelu, piću i grickalicama, jer su svi restorani koji su prethodno bili dio aplikacije, sada na “Glovu”. Na platformi je ukupno prisutno više od 350 restorana, a među popularnim brendovima predstavljenim u aplikaciji nalaze se McDonalds, Mama Burgers, Slatko i Slano, Bassta, PAPA’s Gyros + Burger, Kodiak burger & steak i mnogi drugi”, saopšteno je iz te kompanije.

glovo

Foto: Glovo

Osim toga, “Glovo” sarađuje s 40 partnera u trgovini, kao što su Konzum i Fabrika Coffee To Go, a omogućuje i isporuku namirnica i domaćih proizvoda, poput svježeg mesa i ribe, ​​cvijeća, osvježavajućih pića, te poklona, kozmetičkih proizvoda, proizvoda za bebe i knjiga.

Victor Răcariu, regionalni generalni direktor “Glovo” za jugoistočnu Evropu, rekao je da mu je drago što danas može objaviti da je proces migracije “Donesi” u “Glovo” uspješno okončan.

“Veoma smo uzbuđeni što smo dio bosanskohercegovačkog tržišta dostave na zahtjev i zaista smo sretni što ovdje donosimo naše znanje ali i globalno iskustvo, visoko efikasnu partnersku mrežu koju ćemo nastaviti razvijati, kao i raznolikost proizvoda i usluga koje nudimo”, istakao je Răcariu.

Spajanjem “Glovo” i “Donesi” sadržaja i operativne ekspertize u jednu platformu, “Glovo” će moći pružiti mnogo bolje opšte korisničko iskustvo i zadovoljstvo kupacima. U narednom periodu korisnici će moći uživati ​​ne samo u omiljenoj hrani na “Glovu”, već će dobiti i više ponuda i promocija.

Gradovi u kojima “Glovo” od danas posluje u Bosni i Hercegovini su: Sarajevo, Banja Luka, Mostar, Bijeljina, Tuzla, Zenica, Prijedor, Bugojno i Brčko.

O “Glovu”

Glovo je pionirska aplikacija za isporuku u više kategorija i jedna od vodećih svjetskih platformi za dostavu. Osnovana u Barceloni 2015. godine, djeluje u jugozapadnoj Evropi, istočnoj Evropi i podsaharskoj Africi. Aplikacija povezuje korisnike s restoranima, trgovačkim lancima, apotekama i maloprodajama, a uključuje i kategoriju “bilo šta” koja korisnicima omogućuje da naručuju što god žele. Za više informacija o Glovu posjetite: http://about.glovo.com/en/

PR

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!