Capital.ba

Likvidirano 69 firmi, pred gašenjem još 30

20.09.2021. / 16:43

BANJALUKA – U BiH je u posljednjih mjesec dana zaključen likvidacioni ili stečajni postupak u 69 preduzeća, dok je kod 30 taj postupak pokrenut.

stečaj

Foto: Nezavisne novine

Prema sudskim registrima, u BiH je od 18. avgusta do 16. septembra ove godine pokrenut ili zaključen stečajni ili likvidacioni postupak u 99 firmi, dok je u 12 firmi obustavljen ili odbijen postupak likvidacije i stečaja.

Na spisku se nalaze 82 firme iz FBiH i 29 iz RS.

Na spisku su, između ostalih, i dvije visokoškolske ustanove i to „Koledž  za  poslovni  menadžment“ Gradiška kod kojeg je otvorena i zatvorena likvidacija, te je brisan iz sudskog registra i kod Visoke škola “College za ekonomsko-pravne nauke” Trebinje kod koje je otvoren stečaj.

Ugašeni su, između ostalog, KP “Čistoća” Vlasenica, “Interkont armature” Banjaluka, “Medic-box” Banjaluka, “Hydroprojekt MN“ Banjaluka, “Kanko” Prijedor, „Novi graditelj” Kozarska Dubica, „Izolater“ Trebinje.

Među preduzećima FBiH koja su likvidirana nalaze se „Central Broker Haus group“ Sarajevo, „Muhibić“ Konjic, “INkluziV” d.o.o. Orašje, „Velkem” Doboj Istok,  „Kanashka Real Estate“ Sarajevo, „Panorama Investments“ Sarajevo i druga.

CAPITAL: M. Č. Lj.

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!