Capital.ba

„Boksit“ povukao tužbu protiv „Alumine“

17.09.2021. / 16:10

BIJELJINA – Kompanija „Boksit“ iz Milića povukla je tužbu protiv „Alumine“, koju je podnijela zbog duga od 810.000 KM, saznaje CAPITAL.

boksit

Foto: Alumina

„Tužilac je protiv tuženog sudu podnio tužbu 15. septembra prošle godine radi isplate 810.581 KM sa zakonskom zateznom kamatom i troškovima spora. Tužilac je podneskom od 6. jula ove godine obavijestio sud da povlači tužbu“, navedeno je u rješenju suda.

Zbog čega je kompanija iz Milića povukla tužbu nije poznato.

CAPITAL je ranije pisao da je „Boksit“ otpisao milionski dug „Alumini“, pa je tužio za kamate.

U tužbenom zahtjevu „Boksit“ je naveo da dvije kompanije u kontinuitetu ostvaruju dugogodišnju poslovnu saradnju te da je „Boksit“ isporučivao rudu „Alumini“, a na kašnjenja u plaćanju obračunavao zakonsku zateznu kamatu.

Tvrdili su da je ova kompanija otpisala dva miliona KM kamata „Alumini“ za period od 2011. do 2015. godine, ali da i nakon toga nisu mogli da se dogovore oko konačnog iznosa duga.

S druge strane, ’Alumina’ je u odgovoru na tužbu navela da je ona potpuno neosnovana, da nikakav dug ne postoji kao i da je tužba kontradiktorna s obzirom na to se u njoj navodi da je „navodno potraživanje već otpisano, te da je onda nejasno po kom osnovu ’Boksit’ potražuje 810.581 KM“.

 CAPITAL: M. Čigoja Ljubojević

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: „Boksit“ povukao tužbu protiv „Alumine“

    1. Gogi

      Kako će na Tunjice i ovi za Aluminu sto su uključeni u ovaj kriminal. Kad ih počnu hapsiti. To će biti milina gledati. O čemu ti ljudi razmišljaju

      • Re

        A ko se još boji Tunjica? Kad niko nije odgovarao za pljačku enormnih razmjera sa Litvancima, koga briga uopšte briga za nešto sitnije. Plašite babe debelim …..