Capital.ba

Hrvati preuzimaju ”Auto Milovanović” iz Banjaluke

16.09.2021. / 14:39

BANJALUKA –  Kompanija “Ciak Auto” iz Zagreba planira da preuzme banjalučku firmu “Auto Milovanović” koja se bavi prodajom auto dijelova, saznaje portal CAPITAL.

Auto Milovanović

FOTO: Auto Milovanović

Oni su o svojim planovima već obavijestili Konkurencijski savjet BiH jer će ovaj posao uticati na tržište distribucije, maloprodaje i veleprodaje autodijelova i  prateće opreme na području Bosne i Hercegovine.

Naveli su kako planiraju preuzeti većinski paket u preduzeću “Auto Milovanović”.

Konkurencijski savjet poziva sve zainteresovane privredne subjekte koji djeluju na  navedenim relevantnim tržištima ili druge privredne subjekte koji djeluju na drugim tržištima,  na kojima bi namjeravana koncentracija mogla imati efekat, te druge institucije ili udruženja  koje imaju odgovarajuća saznanja o relevantnom tržištu da mogu dostaviti pisane primjedbe i mišljenja u roku od sedam dana”, navode iz Konkurencijskog savjeta BiH.

“Auto Milovanović” inače prodaje dijelove za sva evropska, korejska, japanska i američka vozila.

Firma zapošljava oko 220 radnika, a u prošloj godini su imali prihod od 33,3 miliona maraka.

Sa druge strane, “Ciak Auto” u svijetu autodijelova posluje već 20 godina i jedni su od najvećih distributera u Hrvatskoj i regionu.

Prošle godine su sa 1.400 radnika ostvarili promet od 130 miliona evra.

CAPITAL: D. Tovilović

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!