Capital.ba

Kesići kupuju gradsku zemlju i šire biznis u Banjaluci (video)

14.09.2021. / 14:42

BANJALUKA – Nedeljko Kesić, dugogodišnji bivši direktor „Hidroelektrana na Vrbasu“, preko porodične fime „Nes“, koja je registrovana na njegovog sina Sretena, nakon lanca benzinskih pumpi i ugostiteljstva, nastavlja sa ulaganjem miliona maraka u širenje biznisa u Banjaluci.

Međutim u ekspanziji ga koči nedostatak zemljišta, pa od grada Banjaluke traži da mu u naselju Ada proda 642 kvadrata zemlje kako bi ju objedinio sa svojim placom od 944 kvadrata.

Na toj parceli, prema saznanjima portala CAPITAL Kesić će praviti poslovni objekat.

Za svaki kvadrat spreman je da plati 300 maraka, odnosno 192.600 KM ukupno.

Da bi kupio zamlju, biće mu potrebna saglasnost Skupštine grada, koja po zakonu odlučuje o upravljanju i raspolaganju gradske imovine, a njegov zahtjev se našao na dnevnom redu na narednom skupštinskom zasijedanju koje je zakazano za 21. septembar.

Inače, prema lokacijskim uslovima koje je Kesić dobio prošle godine on planira da gradi objekat u kojem će biti banka, apoteka, trgovina, teretana i dječija igraonica.

Ukupna bruto površina je nešto preko 1.800 kvadrata i gradiće se u neposrednoj blizini njegove benzinske pumpe u Adi.

Kesićev „Nes“ se uglavnom bavi prodajom nafte.

Imaju pet maloprodajnih objekata, od kojih su četiri u Banjoj Luci i jedan u Mrkonjić Gradu.

Ovo preduzeća ima i 32 odsto akcija u „Krajinapetrolu“ koje se takođe bavi trgovinom goriva.

Više puta je pokušao da preuzme kontrolu nad ovim akcionarskim društvom, ali mu to nije pošlo za rukom.

„Nes“, za samo šest godina koliko postoji, je doživio je pravu poslovnu ekspanziju.

Tako su 2015. u svojoj prvoj godini poslovanja imali prihode od 386.388 KM i skromnu dobit od 9.000 maraka, da bi prošle godine prijavili prihode od 15,6 miliona KM i dobit od 653.406 KM.

Sreten Kesić se bavi i ugostiteljstvom. Vlasnik je ugostiteljskog objekta “Krug” u centru grada.

CAPITAL: D. Tovilović

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Kesići kupuju gradsku zemlju i šire biznis u Banjaluci (video)

    1. Goran

      Kako su ovi tajkuni svi dosli do para svercom, jos u ratu za ovog se prica da je svercovao oruzje. Naravno protivnickoj strani. A radio za tadasnju drzavnu bezbjednost.

      • Milka

        Nes pumpa u Brace Potkonjaka izmedju privatnih kuca se mora pod hitno zatvoriti.Kao prvo cijelu noc se prodaje alkohol, a najmanje se toci gorivo,cijelu noc je galama od pijanih protuha sto stoje na ulici i locu alkohol.Zar je moguce da se prodaje vise alkohola nego benzina na benziskoj pumpi..na poziv policija dodje ko fol ih rastjera,a onda i policija kupuje pice..Banjaluka je postala obicna seoska palanka gdje vladaju papci kao vlasnik Nespumpe..