Capital.ba

Hrvatski izvoz porastao 24,3 posto, uvoz 17,4 %

09.09.2021. / 9:30

ZAGREB  – Vrijednost hrvatskog robnog izvoza u periodu januar-jul 2021. godine iznosila je 10,3 milijarde evra, što je rast od 24,3 posto na godišnjem nivou.

dug

FOTO: HNB

Istovremeno, hrvatski uvoz robe je porastao za 17,4 procenta na 15,6 milijardi evra, objavio je Državni zavod za statistiku, prenosi Hina.

Spoljnotrgovinski deficit je u navedenom periodu iznosio 5,3 milijarde evra.

U zemlje članice EU je tokom sedam mjeseci izvezeno robe u vrijednosti 7 milijardi evra, odnosno za 23,9 odsto više nego u istom periodu 2020. godine, dok je uvoz iz tih zemalja porastao za 14,4 posto na više od 12 milijardi evra.

Hrvatski izvoz robe u zemlje izvan EU porastao je za 25,1 posto na 3,3 milijarde evra, dok je uvoz iz tih zemalja skočio za 29,1 procenat na 3,5 milijardi evra od početka godine do kraja jula.    Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!