Capital.ba

Jelena Trivan novi generalni direktor Mtel-a

02.09.2021. / 18:36

BANJALUKA – Jelena Trivan će u narednih deset dana biti imenovana za generalnog direktora Telekoma Srpske (Mtel) umjesto Marka Lopičića koji je na ovoj poziciji od juna 2016. godine, saznaje portal CAPITAL.

mtel jelena trivan

Foto: Capital/Agencije

Lopičić je, prije pozicije generalnog direktora Mtel-a, bio izvršni direktor za korporativne poslove još od 2007. godine kada je većinski paket Telekoma Srpske u privatizaciji kupio Telekom Srbije.

Nakon više od 14 godina boravka u Banjaluci, Lopičić će, kako nezvanično saznajemo, biti angažovan na drugim pozicijima u okviru Telekoma Srbije, gdje je i počeo karijeru 2000. godine na poslovima zastupanja u Sekretarijatu za pravne i opšte poslove, a potom i kao šef Službe za normative i kontrolu u Direkciji za budžet i kontrolu, a kasnije i šef Službe za pravnu podršku u Direkciji za usluge.

Do sredine septembra Upravni odbor Mtel-a će izabrati Jelenu Trivan za njegovog nasljednika.

Trivan je diplomirala i doktorirala na Filološkom fakultetu u Beogradu. Radila je kao profesor srpskog jezika i književnosti do 1998. godine. Poslanik je u Narodnoj skupštini Republike Srbije od 2007. godine i član Odbora za evropske integracije i Odbora za kulturu i informisanje.

Od januara 2015. godine je direktor, glavni i odgovorni urednik Službenog glasnika Srbije, a od 2018. godine i predsjednica Upravnog odbora Filmskog centra Srbije koji je u junu ove godine predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao ordenom Karađorđeve zvezde trećeg stepena, koji se povodom Vidovdana tradicionalno dodjeljuje zaslužnim institucijama i pojedincima.

CAPITAL: D. T.

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Jelena Trivan novi generalni direktor Mtel-a

    1. Sumnjivo Lice

      U Srbiji, kao i kod nas, važno da si dobar sa “Glavnim”, a koga još briga za obrazovanje i reference?!

    2. čuj

      Jelenina jedina veza sa mtelom je što ima mobilni telefon

      • Bravo

        Bravo za komentar.

    3. Vlado

      Doticna gospodja ima morala i etike koliko i iskustva u telekomunikacijama. Nula od covjeka (zene), konformista i oportunista vrijedna prezira.
      Uvijek uz vlast i uvijek na funkciji. Godinama bila uz Tadica i strastveno pljuvala opozicione naprednjake. Cim je Vucic dosao na vlast – gle cuda, ​preokret!
      Sve za fotelju! A obraz?! Kome je to bitno?

    4. Kinez

      Operater koji sa Poštama RS ima dogovor, vjerovatno jedinstven u svijetu, po kome se računi i opomene klijentu smatraju dostavljenim onog momenta kada se predaju Pošti, a ne klijentu.
      Za Riplija i rubriku “verovali ili ne”
      A pravnika sa kupljenim diplomama naprimali k'o, da ‘prostiš, g….. a.
      Sve go sponzor i sponzoruša.
      Nemaju ni da svi sjednu kad ujutru dođu na posao. Otimaju se za mjesto, a ko ne u’ vati, ide po burek.

    5. Munja

      Mtel u Srpskoj (dalje me ne zanima) ima odnos prema svojim korisnicima po udžbeničkom primjeru – monopoliste. Na grad Banjaluku imate 4 (i u FISu još jedno) mjesto na kome sklapate ugovore, kupujete televizore, raspitujete se oko pakete, kvarovi na telefonu, mijenjate kartice… a na tim mjestima, tri šaltera, a jedan radi. Zaista je tragikomično vidjeti redove kao ispred COVID ambulante, a ispred firme kojoj je potrošač glavni, a odnos prema njemu – nula bodova. Koliko papirologije da se 3g kartica zamjeni za 4g pa to je VIC. Mtel dok je bio Republike Srpske i prije nego što je “prodan” Srbiji je bio jedna firma, sve se moglo riješiti i dogovoriti, a sada po tri godine i preko veza čekaš da ti optiku riješe. Pet timova, podugovarača je meni prodefilovalo kroz stan tri godine postavljajući optiku koja opet nije radila jer su toliko stručni da su na tri krivine (ugla zida) prelomili kabl ..pogađate..tri puta unutar kanalica. Tragedija od firme koja bi da je slobodnog tržišta bila pometena, a vjerovatno će i biti kada stranci stegnu državu za “&(da” i omoguće da njihove kompanije uđu na tržište koje štiti ovakvog mamuta.

      • Dr. Mr.

        Monopol na tržištu je njihov osnovni adut.
        Imaju zaštitu jer zapošljavaju službenike sa kupljenim diplomama po zahtijevu političara koji ih štite.
        Sudovi ih štite jer su pod uticajem politike.
        Napravili su paralelni sistem sa državom jer im se tako može.

      • junuz

        sto stranci da stezu drzavu sto je nisu stezali 91ve

    6. Kiya

      Poznato je da sve teloperatere vode predstavnici obavještajnih službi. Radi prisluškivanja “bezbedonosno” interesantnih osoba. Samo se pitam šta ovo dvoje ovdje traže

      • Re kaya

        Pa ovi dvoje, ruku pod ruku, su iz tog kruga dvojke