Capital.ba

Džombiću propala visoka škola u Trebinju

05.08.2021. / 16:52

TREBINJE – Okružni privredni sud u Trebinju pokrenuo je prethodni postupak za utvrđivanje uslova za otvaranje stečaja u Visokoj školi „College za ekonomsko – pravne nauke“, a za privremenog stečajnog upravnika imenovao je Slavka Gavrilovića.

Univerzitet PIM

Foto: univerzitetpim.com

Prijedlog za pokretanje stečaja podnio je direktor Univerziteta za poslovni inženjering i menadžment (PIM) Banjaluka Ilija Džombić, koji je većinski osnivač ove ustanove.

Džombić je u prijedlogu naveo da škola duže od 60 dana ne izmiruje obaveze prema povjeriocima, a nakon pregledane dokumentacije sud je odlučio da se pokrene prethodni postupak kako bi se utvrdilo da li postoje uslovi za otvaranje stečjnog postupka.

Ovo je duga privatna visokoškolska ustanova koja propada ove godine.

Nedavno je ugašen privatni fakultet Komunikološki koledž “Kapa FI” u vlasništvu profesora Aleksandra Bogdanića, o čemu je CAPITAL pisao u tekstu Propao privatni fakultet u Banjaluci.

CAPITAL: M. Č. Lj.

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Džombiću propala visoka škola u Trebinju

    1. Ministar

      Ma ni državni nisu kao nekad.
      Evo primjer “hirurga” Stanka Baće iz Prijedora.
      Na nelegalan način došao do specijalizacije. O tome je pisao Capital.ba seriju članaka. Za svo vrijeme kriminalne radnje štitili ga načelnik hirurgije Čoprka i direktor Sovilj. Normalno za debele pare. Došlo se do tužilaštva u Prijedoru, koje zbog interesovanja o slučaju (istraživačko novinarstvo) optužuje ga da vrši pritisak na istragu.

    2. Goran

      Pa ako je većina NAJVAŽNIJIH funkcionera koji vladaju i odlučuju posljednjih 20 godina završila državne fakultete (poslanici, ministri, direktori javnih ustanova i preduzeća. članovi UO i NO…), zašto nam je tako loše? Uporno se nameće tema “državni ili privatni fakultet” a razlozi naše nesreće su obično negdje drugdje…

      • Sumnjivo Lice

        Odavno je dobrano narušena većina o kojoj govoriš. Vlada Republike Srpske (Đokić, Petričević, Ćorić…), tragikomičan sastav Narodne skupštine Republike Srpske, o “stručnim” kadrovima u jedinicama lokalne samouprave i javnim preduzećima da i ne govorimo gdje je “papir” jedini uslov za rukovodeću poziciju… Narod je svega toga vrlo dobro svjestan, “pljuje” na sav glas nakon što se vrate kući sa nekog predizbornog “eventa”, a onda ih zarad sitnih interesa zaokruže na dan izbora i povjere im u ruke sudbinu svoje djece. Naš je progresivan pad u direktnoj vezi sa ovom društvenom anomalijom!

        • Goran

          Činjenica je da je većina onih koji donose najvažnije odluke u našoj državi završila državne fakultete. Njihov “grijeh” nije to što su završili privatni fakultet, nego što krše zakone, ponašaju se nemoralno i neodgovorno, ne znaju da rade svoj posao itd.

    3. Goran

      Problem nije u tome da li je fakultet privatni ili državni, već je problem u korupciji, nefunkcionalnoj državi i društvu sa uništenim sistemom vrijednosti. Na zapadu su privatni fakulteti kvalitetniji od državnih, ali postoje pravila i zakoni koji se poštuju.

    4. Apsurd

      Privatne fakultete bi trebalo da ukinu državni službenici koji su te iste fakultete i završili, najčešće kupili diplome. Narod bi im rekao “vidi onoga sa diplomom nepostojećeg fakulteta”. Prema tome, od te rabote neće biti ništa

    5. Sale

      Privatni fakulteti su zlo i degradacija visikog obrazovanja. Poznato je da se tu otvoreno kupuju i prodaju diplome, naravno može i na rate. Pravna država bi ih trebala sve zatvorit i poništit do sada izdate diplome.

      • Vanja

        Dovoljno je vidjet ko su nepismeni vlasnici i profesori sa kupovnim diplomama na tim jadnim privatnim fakultetima. Neko treba krivično odgovarat za ovaj haos i licence privatnim fakultetima.

        • Profesor

          Nažalost, i državni su isti takvi, samo što je potrebno više novca pa se o tome manje priča jer ne mogu to sebi svi sa priušte. Čudna je koincidencija da sva djeca doktora žele da budu doktori, advokata pravnici…

          Sve se to radi isto samo na malo višem nivou i u rukavicama. Pa sam ovaj portal je objavljivao kupovinu diploma Medicinskog fakulteta za vrijeme gospodina Škrbića.

          • Gale

            Ovo neko piše ko je kupio diplomu na privatnom fakultetu. Nije isto i nije nikad niti bilo. Privatni fakulteti su osnovani da de debilima nepismenim podijele diplome i da ih neko preko veze onda negdje zaposli, pa zato nam i jeste ovako. Caruje neznanje.

            • Realno

              Ne zna se gdje je gore. Pogledaj sta pise Aleksandra Figurek o drzavnim fakultetima i univerzitetima.

            • Maja

              Ima li još neki retard da nije završio neki privatni fakultet u RS? Državni fakulteti moraju dobiti mjesto u državnim institucijama kakvo zaslužuju, a ove sa privatnim diplomama vratit na srednju stručnu spremu.