Capital.ba

Aerodromi u BiH u junu opslužili 105.434 putnika

17.07.2021. / 12:22

SARAJEVO – Sarajevski aerodrom bio je ubjedljivo najzauzetiji aerodrom u Bosni i Hercegovini u junu, pokazuje statistika Direkcije za civilnu avijaciju Bosne i Hercegovine.

Aerodromi RS

FOTO: Aerodrom Banja Luka


Ukupno su aerodromi u BiH u junu opslužili 105.434 putnika, a nešto manje od 70 posto ili ukupno 71.985 putnika prošlo je kroz najveći bh. aerodrom.

Tuzlanski aaerodrom zabilježio je u junu 23.006 putnika, a banjalučki ih je ukupno imao 10.367.

Mostarski aerodrom faktički i nije radio, jer je u junu imao svega 76 putnika koji su došli iz kategorije zračnih taksija i komercijalnih poslovniih letova i “ostalih kretanja”.

Broj putnika u junu je dvostruko veći nego u maju, kada je na četiri bh. aerodrom registrovano 52.468 putnika.

Aerodromi u BiH bilježe osjetniji oporavak prometa u posljednja dva mjeseca, a snažan rast broja putnika u junu rezultat je popuštanja javnozdravstvenih mjera i manje ograničanja u putovanjima. U junu ove godine bilo je gotovo 50.000 manje putnika nego u junu 2019. godine, kada je aerodrom opslužio rekordnih 119.205 putnika. Akta

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!