Capital.ba

Vlasnik „Prointera“ osnovao još jedno preduzeće

12.07.2021. / 12:06

BANJALUKA – „Infinity International Group“, koja je vlasnik kompanije „Prointer“, osnovala je još jedno preduzeće pod nazivom „Infinity Media“, saznaje portal CAPITAL.

prointer

Foto: Prointer

Za direktora nove firme imenovan je Bojan Vujić koji se nalazi i na čelu „Infinity International Group“, a bio je i direktor „Prointera“.

Kapital novog preduzeća iznosi 1.000 KM, a pretežna djelatnost je upravljanje.

„Okružni privredni sud u Banjaluci upisao je osnivanje d.o.o. sa pravom obavljanja spoljnotrgovinskog poslovanja “Infinity Media”. Osnivač poslovnog subjekta je “Infinity International Group” Banjaluka“, navedeno je u rješenju suda.

Firma se nalazi na istoj adresi kao i njen osnivač.

„Infinity International Group“ osnovana je prošle godine, a nedugo nakon toga je postala jedan od vlasnika banjalučkog „Prointera“, o čemu je CAPITAL pisao u tekstu „Prointer“ dobio novog vlasnika i direktora.

Pored „Prointera“ i „Infinity Media“, u vlasništvu „Infinity International Group“ je „EP Mobile“ te firmu „Infinity Energy and ITSS“ u Makedoniji.

Inače, kao osnivač „Infinity International Group“ vodi se Đorđe Đurić.

Kao i njegov osnivač, i „Prointer“ je vlasnik ili suvlasnik nekoliko firmi. Tako se u vlasništvu ove kompanije nalazi banjalučka Alternativna televizija, kao i preduzeća „K-2“ audio usluge, “Inovativna korporacija” sa sjedištem u Bijeljini, Infinity archive digital solutions” Banjaluka.

Prošle godine, u jeku pandemije virusa korona i ograničenog kretanja, „Prointer“ posto vlasnik nekretnina u centru Banjaluke kada su za 2,6 miliona KM kupili zemljište i objekat, koji su nekada pripadali Poštanskoj štedionici.

„Prointer“ je kompanija koja je preuzela primat na IT tržištu u Srpskoj i postala jedan od glavnih partnera javnog sektora. Do sada su sa javnim institucijama sklopili ugovore vrijedne više od 100 miliona maraka.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik potvrdio je da je njegov sin Igor Dodik povezan sa kompanijom „Prointer ITSS“.

CAPITAL: Marina Čigoja Ljubojević

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Vlasnik „Prointera“ osnovao još jedno preduzeće

    1. Mika

      Privatna RS.

      • Baja mali NINDŽA

        Tek će naši praunuci saznati pravu istinu. Kada kao najamni radnici i robovlasnici dignu ustanak protiv kapitalista (ne “capital-a”) kod kojih budu radili