Capital.ba

Svečani defile za Vidovdan otkazan „zbog epidemioloških mjera“

23.06.2021. / 15:53

BANJALUKA – Svečani defile povodom Dana Republike Srpske koji je zbog pandemije virusa korona pomjeren sa 9. januara na 28. jun, odnosno Vidovdan, neće biti održan, potvrđeno je za CAPITAL iz kabineta Predsjednika RS. 

defile

FOTO: Predsjednik RS

Kao zvanični razlog se navodi “složenosti same pripreme organizacije i poštovanja epidemioloških mjera”.

Nadležni tvrde kako zbog pandemije nije bilo moguće održati pripreme.

Nadalje, priprema svečanog defila podrazumijevala je učešće u punom kapacitetu i kadeta Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su raspoređeni u policijske uprave Republike Srpske na odrađivanje obaveznog pripravničkog staža”, pravdaju se iz kabineta Predsjednika RS.

Dodaju da će Vidovdan kao krsna slava Vojske Republike Srpske i 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka biti organizovan u manastiru Sase kod Srebrenice.

Podsjećamo, dok je predsjednica RS Željka Cvijanović zbog korone odustala od svečanog defilea u čast Dana Republike, njen stranački šef Milorad Dodik najavljuje veliki skup SNSD-a na Manjači, na kojem bi se trebalo okupiti nekoliko hiljada simpatizera te stranke.

Inače, centralni događaj ovogodišnjeg Dana Republike Srpske bila je jednosatna svečana akademija u Banskom dvoru bez prisustva publike i zvanica.

Iako je akademija bila veoma skromna, za njene troškove je izdvojen značajan novac.

Preduzeće „City Consulting“ iz Banjaluke i „SD Sistemi“ iz Laktaša kojima je povjerena organizacija su za svoje usluge fakturisali 285.990 KM bez PDV-a.

Vrijednost ugovora je bila 328.640 KM bez PDV-a, ali kako su nam potvrdili  iz „City Consultinga“ u tu sumu je bila uračunata i organizacija defilea.

Zanimljivo je da ih o otkazivanju niko nije obavijestio.

Mi još nismo dobili ništa zvanično. Uplaćeno je ono što je po ugovoru realizovano, a dio koji je ostao, odnosno defile neće biti fakturisan”, kazao je direktor “City Consultinga” Marko Piljak.

CAPITAL: Dejan Tovilović

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Svečani defile za Vidovdan otkazan „zbog epidemioloških mjera“

    1. ?

      ko je vlasnik tog citi consalting ?