Capital.ba

Renault sa sindikatima dogovorio hibridni rad od septembra

20.06.2021. / 16:40

PARIZ – Francuski proizvođač automobila Renault postigao je dogovor sa sindikatima o hibridnom radu, a novi aranžmani na radnom mjestu biće uvedeni u nekoliko faza, počevši od septembra 2021. godine.

hibridni rad

FOTO: Pixabay

U Renaultu kažu da će nuditi podršku i obuku o tome kako najbolje raditi na daljinu, prenosi SeeBIZ.

Hibridni sistem biće dobrovoljan i zasnovan na dvodnevnom radu od kuće nedjeljno, uz dodatni dan po odluci menadžera, dodaju u Renaultu.

Ta fabrika očekuje da će 20.000 zaposlenih u Francuskoj prihvatiti ponudu za rad na daljinu koji će pokriti većinu radnih mjesta osim front-line proizvodnje.

Suparnički proizvođač automobila Stellantis, koji izrađuje automobile Peugeot i Citroen, dogovorio je slične aranžmane sa svojim francuskim radnicima.

O budućnosti radnog mjesta intenzivno se raspravlja nakon što je pandemija korona virusa prisilila na zatvaranje mnogih kancelarija i pokazala koliko zadataka sada može obavljati osoblje iz sopstvenih domova.Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!