Capital.ba

Jazeera Airways će tokom ljeta letjeti četiri puta sedmično za Sarajevo

18.06.2021. / 9:00

SARAJEVO – Kuvajtski avioprevoznik Jazeera Airways od 26. juna započet će sezonski četverosedmični prijevoz putnika između Kuvajta i Sarajeva.

Jazeera Airways

FOTO: Jazeera Airways

Letovi će se održavati svojim avionom Airbus A320neo sa 162 sjedišta, koji ima 12 mjesta u biznis i 150 u ekonomskoj klasi.

Jazeera Airways će tako, pored Kuwait Airwaysa, biti druga kuvajtska aviokompanija koja će tokom ljeta letjeti za Sarajevo.

Kuvajt je najprometnija neiskorištena ruta sarajevskog erodroma s više od 20.000 putnika koji su letjeli indirektno između dva grada u pretpandemijskom periodu 2019. godine, prenosi Exyuaviation.

Državljani Kuvajta po dolasku u BiH ne moraju ići u karantin što predstavlja dodatni plus za sve Kuvajćane koji žele posjetiti BiH.

Kuvajtska vlada zabranila je krajem maja svim nevakcinisanim stanovnicima putovanja u inostranstvo.    Agencije

 

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!