Capital.ba

Osnovna djelatnost OC „Jahorina“ više nije turizam već transport putnika

17.06.2021. / 10:52

JAHORINA – Olimpijski centar „Jahorina“ promjenio je svoju osnovnu djelatnost, tako da ona više neće biti turizam već kopneni prevoz putnika.

Jahorina

FOTO: OC Jahorina

Informaciju o promjeni djelatnosti danas će razmatrati i Vlada Republike Srpske na svojoj sjednici.

Predsjednik Nadzornog odbora preduzeća Nedeljko Elek kazao je za CAPITAL kako se na promjenu osnovne djelatnosti išlo kako bi se olakšalo i uskladilo poslovanje.

Dok su hoteli bili u vlasništvu Olimpijskog centra osnovna djelatnost je bila turizam. Međutim oni su prodati, tako da nama 92 odsto prihoda dolazi od žičara, odnosno vertikalnog transporta. Poslovanje nam je bilo orjentisano prema Ministarstvu saobraćaja i veza, a resorno smo potpadali pod Ministarstvo trgovine i turizma. To se sada mijenja“, kazao je Elek.

Takođe, ove izmjene znače i to da predstavnik Vlade Srpske na skupštini akcionara više neće biti ministrica Suzana Gašić (Demos) već ministar Nedeljko Ćorić (SNSD).

Prije nego što su u OC Jahorina promjenili osnovnu djelatnost, oni su dopunili sporedne djelatnosti sa kojima mogu da se bave.

Tako su prošle godine u sudski registar Okružnog privrednog suda u Istočnom Sarajevu upisani podaci o dopuni djelatnosti društva, a koji se odnose na distribuciju i snabdjevanje gasom, kako bi mogli realizovati projekat gasifikacije planine.

Kada je turizam u pitanju „OC Jahorina“ se okrenula prema Višegradu.

CAPITAL je otkrio krajem marta, da će oni preuzeti poslovanje nad turističkim kompleksom „Andrićgrad“.

Uskoro se očekuje da Vlada Republike Srpske svoj udio u „Andrićgradu“, koji zajedno sa opštinom Višegrad iznosi 78 odsto, prepiše na „OC Jahorina“.

CAPITAL: D. Tovilović

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!