Capital.ba

Za sanaciju negativnih posljedica skoro devet miliona maraka

12.06.2021. / 8:45

SARAJEVO – Vlada Kantona Sarajevo saopštila je da je za sanaciju negativnih ekonomskih posljedica na privredu u ovom kantonu odobreno ukupno 8.976.241 KM za 5.640 poslovnih subjekata.

carine

FOTO: Pixabay

Od ukupnog iznosa, 7.075.727 KM se odnosi na plate, a 1.900.513 KM za pripadajuće poreze i doprinose, dodaje se u saopštenju.

U saopštenju je navedeno da je kantonalno Ministarstvo privrede objavilo liste prihvaćenih i liste odbijenih prijava poslovnih subjekata po javnim pozivima za finansiranje pripadajućih poreza i doprinosa na minimalnu mjesečnu neto platu u Federaciji BiH /FBiH/, za period trajanja zabrane obavljanja djelatnosti u martu i aprilu ove godine, te za finansiranje cijele ili dijela minimalne mjesečne neto plate za pomenute mjesece.

Resorni ministar Adnan Delić rekao je da je ukupan broj prijava po ovim javnim pozivima koje su pristigle na adresu Ministarstva privrede 6.120, od čega je 480 neblagovremenih i neurednih, te shodno tome nisu uzete u razmatranje.

Prema njegovim riječima, od ukupnog broja pristiglih prijava za finansiranje pripadajućih poreza i doprinosa obrađeno je 1.090 prijava poslovnih subjekata, od kojih 794 ispunjavaju uslove, dok 296 poslovnih subjekata ne ispunjava jedan ili više uslova i kriterija iz javnog poziva.

Kada je riječ o javnom pozivu za finansiranje cijele ili dijela mjesečne plate, Delić je rekao da je obrađeno 4.550 prijava poslovnih subjekata, od kojih 3.588 ispunjava uslove, dok 962 poslovna subjekta ne ispunjavaju jedan ili više uslova iz kriterijuma.   Srna

 

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!