Capital.ba

Vlada RS daje osam miliona sarajevskoj firmi za Microsoft licence

07.06.2021. / 13:55

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske u naredne tri godine platiće skoro osam miliona Microsoft licence firmi ,,Comtrade System Integration“ iz Sarajeva, koja se jedina javila na tender Vlade Srpske.

microsoft licence

Foto: Capital.ba

U Odluci o dodjeli okvirnog sporazuma, koju je krajem maja donio generalni sekretar Vlade RS, navedeno je da se okvirni sporazum za lot 1 – obnova Microsof Enterprise Subscription ugovora od 2021. do 2023. godine dodjeljuje firmi ,,Comtrade“ sa ukupnom cijenom od 4,86 miliona dolara sa PDV-om. To je oko 7,8 miliona KM.

U obrazloženju odluke navedeno je da se na tender javila samo sarajevska kompanija koja je ispunila uslove te je prihvaćena njena ponuda.

Ista firma dobila je i lot dva koji se odnosio na trogodišnju nabavku Microsoft licenci za potrebe edukativnih ustanova kroz Open program, sa ukupnom cijenom od 151.970 KM.

Teneder za nabavku Microsoft licenci vrijedan 6,9 miliona KM bez PDV-a, koji je raspisan krajem marta, Vlada RS je podijelila na dva lota.

Procijenjena vrijednost lota 1 bila je 6,8 miliona KM bez PDV-a za tri godine, a lota dva 132.000 KM bez PDV-a za trogodišnji period.

Proteklih godina Vlada RS je Microsoft licence nabavljala od „Lanaca“ kojem su po tom osnovu isplaćeni milioni maraka građana Srpske.

U odnosu na prethodni trogodišnji period, kada je „Lanacu“ za licence isplaćeno 5,1 milion KM bez PDV-a, Vlada će sada ove licence platiti čak 1,6 miliona maraka više.

CAPITAL: M. Čigoja Ljubojević

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Vlada RS daje osam miliona sarajevskoj firmi za Microsoft licence

    1. Veseli

      Prointer i Comtrade su novi Microsoft ugavaraci za nasu lijepu i opljackanu RS. Ovaj puta zrtva je Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske. Prointer uskoro odlucuje i od koga ce se nabaviti WC papir.
      Dodela objavljena: 24.06.2021. ID tendera: 6097729 Dodjela tendera – Nabavka Microsoft licenci i korisničke podrške za potrebe Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske
      Oglašavač: Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske
      Izvor: Portal javnih nabavki BiH

      GODIŠNJE OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA ZA OKVIRNI
      SPORAZUM
      312-1-2-45-9-32-312/21
      Broj(evi) obavještenja o dodjeli
      312-1-2-45-5-31/21
      ugovora

      V 1. Podaci o najuspješnijem ponudjaču/grupi ponudjača
      Jedan ponudjač
      R.br.
      Naziv
      IDB/JIB
      Općina/Grad
      Država
      1COMTRADE SYSTEM INTEGRATION
      17335847
      Beograd
      Serbia
      D.O.O. BEOGRAD
      2COMTRADE SYSTEM INTEGRATION
      4201204010005 Novo Sarajevo
      Bosna i Hercegovina
      D.O.O.

      IV 2.a. Konačna ukupna vrijednost okvirnog sporazuma bez PDV-a u KM
      427350,00

    2. radovan mladi

      Nevjerovatno, da cijela FBIH placa manje za Microsoft od RS. Ovo je primjer pljacke RS kojju sprovidi Prointer gdje se samo gleda na cemu se moze ukrasti, oteti, opljackati, uzeti da bi se tim milionima kupovali policari, opozicija itd. Lanaco je pao kod Microsofta zbog iste pljacke koju je sprovdio godinama i sada isto radi Prointer.

    3. Micromilionski

      Comtrade je u prvom planu, a u pozadini je naravno Prointer. Ovoliki milioni ne prolaze bez Prointera i to je lako dokazivo. Zajednicki nastup ove dvije firme je vec zabiljezen kroz tendere u RS. Prema tome, poslije pljacke koju je sprovodio godinama Lanaco, sada stafetu uzima Prointer/Comtrade. Marza na ovom poslu je preko 40%, pa racunajte da za fakturisanje ce naredne tri godine Prointer da uzme cisto nekoliko miliona. Bravo sine Igore, bravo pljackaska stoko, banditi. Zanimljivo je da RS placa vise za licence nego cijela Federacija BIH :-) ahahahahaha, pametnom sve jasno!

    4. lanako

      lanako je izgubio ugovor zbog prevelikih marzi na projektima

    5. VladoBL

      To je srpska firma iz Beograda.

    6. a a

      a lanako ? nista a?