Capital.ba

„Prointer“ preuzeo potpunu kontrolu nad ATV-om

04.05.2021. / 12:54

BANJALUKA – Kompanija „Prointer ITSS“, koja se povezuje sa Igorom Dodikom, sinom Milorada Dodika, kupila je firmu „K-2“ audio usluge i time u potpunosti preuzela vlasništvo nad banjalučkom Alternativnom televizijom, saznaje portal CAPITAL.

Prointer

FOTO: Agencije

Firmu „K-2“ osnovali su ranije radnici ATV-a koji su imali određen udio u vlasništvu televizije. Međutim, većina njih je 2019. godine svoj udio prodala firmi „Grand trade“ Mileta Radišića.

Prema zvaničnim podacima iz sudskog registra firme „Prointer“ i „K-2“ audio usluge jedini su suvlasnici ATV-a.

S obzirom na to da je u prethodnom periodu od „Integra inženjeringa“ kupio većinski udio, kao i udio koji je imao „Grand trade“, „Prointer“ je kupovinom firme koja je uz njih jedini preostali vlasnik, došao do potpunog vlasništva nad ovom medijskom kućom.

Alternativna televizija donedavno je imala nekoliko suvlasnika, od kojih je većinski bio „Integra inženjering“, u vlasništvu porodice Slobodana Stankovića.  „Integra“ je krajem 2017. postala većinski vlasnik ove medijske kuće.

Akcije u ATV-u, imao je i „Grand trade“ Mileta Radišića koji je, takođe, svoj udio prodao „Prointeru“.

Ovom kupovinom “Prointer” je nastavio da se širi na različitim poljima u RS. Tako se prvo sa informacionih tehnologija proširio i na polje energetike kada je krajem 2019. godine kupio firmu „Kaldera“ od Milenka Čičića.

“Prointer” je prošle godine kupio i preduzeće “Sector ADS” iz Banjaluke, koje je bilo u vlasništvu porodice ubijenog biznismena Slaviše Krunića, i ono od tada posluje pod novim nazivom – “Infinity archive digital solutions” ili skraćeno “Infinity ADS”.

Ove firme posluju u okviru grupacije „Infinity International Group“. Pored „Prointera“, „Kaldere“ i “Infinity ADS”, grupacija broji još dvije firme i to „EP Mobile“ te firmu Infinity Energy and ITSS  u Makedoniji.

„Prointer“ je suvlasnik i preduzeća “Inovativna korporacija” sa sjedištem u Bijeljini registrovano za djelatnosti finansijskih holding-društava iostalo finansijsko posredovanje.

CAPITAL: Marina Čigoja Ljubojević

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: „Prointer“ preuzeo potpunu kontrolu nad ATV-om

    1. Pupoljak

      Operacija “Porodica” osvaja mediski prostor. Nije im dovoljna Državnosektaška TV, pa hoće vlastitu. Ludilo i Šizofrenija Kleptomanske Obitelji na začinjeno BeloPraškastim Snoviđenjima.
      Da normalan čovjek ne povjeruje

      • Re

        Sve tačno od A do Ž