Capital.ba

Obustavljen postupak protiv Telekoma Slovenija

04.05.2021. / 8:30

LJUBLJANA – Agencija za zaštitu konkurencije zaustavila je veliki antimonopolski postupak protiv Telekom Slovenije, odlukom koja dolazi sedam godina nakon što je Vrhovni sud poništio njenu prvobitnu odluku.

telekom

Foto: Visa

Telekom Slovenije je danas saopštio da su postupci vezani za navodne damping cene „Itak Džabest“, njegovog posebnog mjesečnog paketa za mlade koji je postojao između 2008. i 2010. godine, zaustavljeni nakon što nadzorni organ nije uspio da pribavi dokaze o postojanju strategije isključivanja konkurencije sa tržišta, prenosi STA.

Tokom 2012. godine Agencija za zaštitu konkurencije utvrdila je da je Telekomova firma Mobitel prekršila zakon nepravednim cijenama za svoje usluge, a ovu odluku je poništio Vrhovni sud koji je presudio da je nadzorni organ pogrešno primijenio zakon, počinio proceduralne propuste i nije u potpunosti utvrdio činjenice u vezi sa tim.

Agenciji je naloženo da pokrene novi postupak uzimajući u obzir stavove Vrhovnog suda.Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!