Capital.ba

Rumunija za praznike očekuje 300.000 domaćih turista

30.04.2021. / 9:00

BUKUREŠT – Nepovoljna epidemiološka sitaucija zbog kovida 19 primorala je Rumune da Uskršnje praznike i Praznik rada provedu u zemlji, i zbog toga se očekuje dvostruko veća popunjenost domaćih kapaciteta od uobičajne.

Rumunija

FOTO: Pixabay


Broj turista koji se očekuju u hotelima u Rumuniji procjenjuje se na oko 300.000, što je dvostruko više od normalne godine, rekao je portparol Nacionalnog udruženja turističkih agencija (ANAT) Trajan Badulesku.

Prema njegovim riječima, Rumuni će za praznike putovati po cijeloj zemlji, najviše u seoska područja, planinska i banjska odmarališta, a primorski region je manje tražen.

Ipak, jedna destinacija van Rumunije posebno je atraktivna za Rumune tokom predstojećih praznika, a to je Egipat.

Hiljade rumunskih turista otići će u Egipat za Uskrs, kao nikada do sada. Dnevno se organizije skoro 10 čarter letova iz nekoliko gradova. Cijene su veoma dobre za ”ol inkluziv” arnažmane, tamo je epidemiološka situacija stabilna i potreban je samo PCR test“, naveo je Badulesku.

Ostale strane destinacije koje nisu na „žutoj listi“ su Zanzibar, Madeira, Tenerife i Maroko.

Veliki problem u ovom periodu bilo je uključivanje Grčke i Bugarske na žutu listu, a hiljade Rumuna moralo je da otkaže svoje rezervacije, pošto Rumunija nema nikakav protokol sa ovim zemljama i samo vakcinisani i dalje mogu putovati bez karantina tamo, kao i oni koji su imali kovid u proteklih 90 dana.    Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!