Capital.ba

Završetak prve dionice auto-puta Beograd-Sarajevo do kraja sljedeće godine

18.04.2021. / 14:30

BEOGRAD – Prva dionica auto-puta Beograd-Sarajevo, od Sremske Rače do Kuzmina, trebalo bi da bude završena do kraja sljedeće godine, a u okviru izgradnje tog autoputa gradi se i novi most na Savi u Sremskoj Rači, ukupne dužine 1.310 metara.

beograd sarajevo

Foto: Capital

Auto-put Beograd-Sarajevo prvi je auto-put koji će direktno povezati Srbiju i BiH, odnosno Republiku Srpsku, i spada u jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u okviru programa “Srbija 2025”, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Podsjeća se da je Srbija prošle godine krenula u izgradnju prve dionice, od Sremske Rače do Kuzmina, u dužini od 18 kilometara i dodaje da je vrijednost investicije 220 miliona evra.

U okviru izgradnje ovog auto-puta u toku je i izgradnja novog mosta na Savi u Sremskoj Rači, ukupne dužine 1.310 metara.

“Most se sastoji od prilaznih betonskih konstrukcija na lijevoj i desnoj obali Save, dužine 530 metara i 450 metara i čelične konstrukcije nad rijekom dužine 330 metara”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da radove na dionici Kuzmin – Sremska Rača, u okviru izgradnje auto-puta Beograd – Sarajevo, izvodi turska firma Tašijapi koja je nedavno dala obećanje da će radove završiti do kraja 2022. godine. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!