Capital.ba

Kraj petogodišnjeg stečaja u “Parma Trendu”

14.04.2021. / 12:46

BANJALUKA – Stečajni upravnik Dušanka Novaković raspodala je svu imovinu preduzeća “Parma Trend” iz Laktaša čime su stečeni uslovi da se stečajni postupak, pet godina nakon otvaranja, okonča.

Foto: Glas Srpske

“Parma Trend” je preduzeće koje je imalo lanac od 20 benzinskih pumpi, а čiji je vlasnik prije devet godina izvršio samoubistvo.

Novakovićeva je za CAPITAL potvrdila kako se kraj stečajnog postupka bliži kraju.

Skupština  povjerilaca je prihvatila prijedlog glavne diobe i namirenja povjerilaca u skladu sa naplaćenim sredstvima. Po isplati, tokom maja ove godine će biti zaključen stečajni postupak s obzirom na to da je sva imovina prodata”, kazala je Novakovićeva.

Inače, na glavnoj diobi biće podijeljeno 1,14 miliona maraka. Od tog iznosa 964.857 KM ide razlučnim povjeriocima, a 178.940 KM u opšti isplatni red. Ranije su izvršene tri djelimične diobe na kojima je povjeriocima isplaćeno 4,3 miliona KM.

Ukupna priznata potraživanja iznose više od 42 miliona maraka, dok je sa druge strane unovčena imovina bila vrijedna nešto manje od šest miliona, što pokazuje kako će se povjerioci namiriti samo u manjem procentu.

Podsjećamo, sunovrat “Parma Trenda” je krenuo 2012. godine kada se ubio vlasnik Milutin Žujić, navodno zbog dugova.

Inače, Tužilaštvo BiH je u aprilu 2019. godine podiglo optužnicu protiv Draška Sladojevića zbog sumnje da je kao direktor te firme tokom 2013, 2014. i 2015. godine utajio preko 300.000 maraka poreza.

On se tereti da je podnosio mjesečne PDV prijave sa lažnim sadržajem kako bi umanjio obaveze.

Preduzeće “Parma trend” optuženo je da je protivpravno raspolagalo ovim novčanim iznosom u poslovanju.

CAPITAL: D. Tovilović

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!