Capital.ba

Zvornik uzima kredit od sedam miliona za zgrade, rasvjetu i kamere

09.04.2021. / 14:27

ZVORNIK – Rukovodstvo Grada Zvornik odlučilo je da zaduži tu lokalnu zajednicu za sedam miliona kako bi izgradili ili kupili određene objekte, javnu rasvjetu, te montirali kamere.

zvornik kredit

Foto: Nezavisne novine

Gradonačelnik Zoran Stevanović je javnu nabavku za izbor najpovoljnije banke za kreditno zaduženje raspisao prije dva dana.

Traži se kredit od sedam miliona maraka, a da bi taj novac dobili na raspolaganje u Gradu Zvornik spremni su da plate troškove, odnosno kamate i obradu kredita u iznosu od 1,64 miliona maraka.

Kredit namjeravaju da otplaćuju deset godina uz grejs period od godinu dana.

Navodi se da se zadužuju za kapitalna ulaganja, a najviše planiraju da potroše na izgradnju i kupovinu poslovnih objekata, ukupno 3,56 miliona KM.

Za investicije u mjesnim zajednicama namijenjeno je 2,94 miliona KM, a planira se rekonstrukcija i izgradnja objekata.

Najmanji iznos kredita planiran je za javnu rasvjetu i montažu video nadzora što bi trebalo da košta pola miliona maraka.

 

 

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović ranije je najavljivao da će novac od kredita i iz budžeta ove godine biti utrošen za izgradnju nove zgrade Gradske uprave, za kupovinu prostorija Centra za socijalni rad, Centra za djecu sa smetnjama u razvoju, video nadzor i javnu rasvjetu, vodovod Lokanj-Pilica, prečistač u Tabancima, kanalizacioni sistem u Branjevu ta rekonstrukciju putne infrastrukture u mjesnim zajednicama.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!