Capital.ba

Tesla najavljuje izgradnju punionica u Hrvatskoj

08.04.2021. / 9:00

ZAGREB – Nakon što je prije pet mjeseci počela prodavati Tesla vozila u Hrvatskoj i u martu zabilježila prodaju od 31 vozila na ovom tržištu, kompanija Elona Muska najavila je da kreće u intenzivnu izgradnju punionica za svoja vozila.

Elon Mask

FOTO: Pixabay


Nove punionice Tesla nudi besplatno u zamjenu za zemljište na kojima se mogu postaviti. To znači da će pokriti sve troškove izgradnje i održavanja te ih nuditi kao svoju uslugu. Prijave traju do kraja maja.

U Hrvatskoj trenutno postoje 44 brza punjača za električna vozila na kojima se može puniti i Tesla. I nalaze se na osam lokacija u Hrvatskoj.

Tesla je širenje poslovanja najavila na svojim internetskim stranicama. Tamo navodi da nudi elektrificiranje poslovanja, odnosno da si građani i biznisi mogu postaviti Supercharger na svojoj lokaciji.

Vozila Tesla opremljena su ugrađenim sistemom za navigaciju koji vozače usmjerava do Superchargera u blizini i tako vam neprekidno dovodi nove kupce i osigurava vraćanje vjernih kupaca. Superchargere održava kompanija Tesla, pa za vas nema dodatnih poslova održavanja ni brige“, navodi američki proizvođač električnih vozila.

U Tesli dodaju da oni sami upravljaju s izgradnjom, nadzorom i održavanjem Superchargera na lokaciji klijenata.

Kompanija Tesla Motors otvorila je svoju prvu trgovinu sredinom oktobra u zagrebačkom trgovačkom centru Avenue Mallu. U ponudu je uvrstila Model 3, X i S, koji stoje od početne cijene za Model 3 od 327.490 kuna do najluksuznijeg modela S čija cijena doseže 1.057.490 kuna.

Dva mjeseca prije kompanija je objavila oglase za posao za Sales & Delivery Managera i Tesla Advisora.

Musk je prije godinu i po dana najavio na Twitteru da otvara urede u Slovačkoj, Hrvatskoj, Srbiji i većini drugih država istočne Europe tokom prve polovice 2020. godine. Hrvatsku i Srbiju pri tome je posebno naglasio te dodao:  Napokon, možemo učiniti Nikolu Teslu ponosnim na to da imamo njegove automobile u njegovim državama porijekla.

Ali, pandemija je njegove planove odgodila za šest mjeseci, izvještava SeeBIZ.eu.     Indikator

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!