Capital.ba

Francuska najavila projekat od 50 miliona evra u Crnoj Gori

08.04.2021. / 7:40

PARIZ – Francuski predsjednik Emanuel Makron rekao je da će, u okviru francuske strategije za zapadni Balkan, Francuska agencija za razvoj /ADF/ u ovoj godini započeti aktivnosti u Crnoj Gori projektom od 50 miliona evra, kako bi podržala finansiranje malih i srednjih preduzeća i opština, u skladu sa ciljevima održivog razvoja.

Francuska

FOTO: Pixabay

Makron je uputio pismo predsjedniku Vlade Crne Gore Zdravku Krivokapiću i poželio mu uspješno obavljanje dužnosti premijera, nakon jedinstvenog načina smjene vlasti, objavljeno je na sajtu crnogorske Vlade.

Budite uvjereni da je Francuska uz Vas u situaciji kada se Vaša zemlja suočava sa izazovima, pandemijom, ali i sa izazovima jačanja vladavine prava, ekonomskog i društvenog razvoja“, poručio je Makron u pismu.

Francuski predsjednik je rekao da u potpunosti podržava evropsku perspektivu Crne Gore i zemalja zapadnog Balkana i naglasio da ova zemlja može računati na podršku Francuske tokom sprovođenja neophodnih reformi.

On je naveo da su na raspolaganju Vladi Crne Gore Ambasada Francuske i ekspert iz ove zemlje, angažovani u Podgorici.

Osim njih se i operativna služba, francuska eskpertiza, može koristiti, naročito u okviru evropskih projekata. Ona se već koristi za potrebe jednog projekta podrške za pravosuđe i borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, za koji se nadam da će biti mogućnosti da se sprovede“, rekao je Makron.

Makron želi da bilateralni odnosi dvije zemlje ubuduće jačaju, čemu će doprinijeti predstojeća posjeta crnogorskog ministra spoljnih poslova Parizu.    Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!