Capital.ba

Nešiću 10 odsto manja plata jer je bio u sukobu interesa

04.03.2021. / 8:00

SARAJEVO – Komisija za odlučivanje o sukobu interesa BiH izrekla je novčane kazne liderima HDZ-a BiH Draganu Čoviću i DNS-a Nenadu Nešiću jer je utvrdila da su bili u sukobu interesa.

nešić

Foto: Facebook Nenad Nešić

Komisija je utvrdila da je Nešić bio u sukobu interesa jer je od 6. novembra 2018. do 14. oktobra 2020. obavljao i funkciju vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća “Putevi Republike Srpske” i bio poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, čime je počinio zabranjene aktivnosti iz Zakona o sukobu interesa u institucijama BiH.

Predsjednik Komisije Mira Pekić izjavila je poslije sjednice da je za to djelo Komisija jednoglasno donijela odluku da o izricanju kazne obustave 10 odsto mjesečnih primanja u trajanju od šest mjeseci.

Pekićeva je navela da je Čović 2017. godine, mimo redovne plate imao finansiranje iz budžeta kao ovlašteno lice Hrvatskog narodnog sabora i to u iznosu većem od 10.000 KM.

Prema njenim riječima, time su počinjene zabranjene aktivnosti suprotne Zakonu o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH i Komisija je izrekla sankciju da se izvrši obustava dijela mjesečne neto plate u iznosu od 10 odsto koju Čović ostvaruje kao delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, u trajanju od jednog mjeseca. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!