Capital.ba

Slovenci smjenjuju NO Komercijalne banke Banjaluka

01.03.2021. / 12:59

BANJALUKA – Predsjednik i svi članovi Nadzornog odbora (NO) Komercijalne banke Banjaluka, osim Dejana Mikerevića, trebalo bi da budu razriješeni 19. marta, te da budu imenovani novi članovi koji dolaze iz ljubljanske NLB grupe koja je prošle godine kupila Komercijalnu banku, saznaje portal CAPITAL.

komercijalna banka

Foto: kombank-bl.com

Na dnevnom redu Skupštine akcionara, koja je zakazana za 19. mart, biće razmatrane odluke o razrješenju NO Komercijalne banke Banjaluka.

Predloženo je razrješenje predsjednika Nadzornog odbora Vladimira Medana i članova NO Miroslava Perića, Une Sikimić i Veselina Kotura.

U odlukama nema obrazloženja zašto se članovi NO razrješavaju, samo da odluke stupaju na snagu danom donošenja, odnosno 19. marta.

Istovremeno, Skupština će razmatrati i imenovanje novog Nadzornog odbora za čije su članove predloženi Damir Kuder, Marjeta Zver Cankar, Vesna Pogačar i Mirjana Stojanović Trivanović. Većina ih dolazi iz NLB grupe.

Oni bi trebalo da budu imenovani na period od 20. marta do isteka mandata Nadzornog odbora 20. juna 2022. godine.

Dejan Mikerević jedini i dalje ostaje član NO.

Podsjećamo, Komercijalnu banku u decembru je zavanično preuzela Nova Ljubljanska banka (NLB) donošenjem Rešenja Narodne banke Srbije, kojim je data prethodna saglasnost NLB-u za sticanje direktnog kontrolnog vlasništva.

NLB je stekla 83,23 odsto glasačkih prava u Komercijalnoj banci.

Portal CAPITAL objavio je kako je Skupština akcionara Komercijalne banke Banjaluka, neposredno pred odluku o prodaji banke, donijela odluku o isplati bonusa članovima uprave iz neraspoređene dobiti od ukupno 432.333 KM za period od 2016. do 2018. godine.

Zbog bonusa, bivši članovi Uprave i menadžmenta Komercijalne banke tužili su banku jer nisu dobili dio četvorogodišnjeg bonusa.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Slovenci smjenjuju NO Komercijalne banke Banjaluka

    1. Village People

      Nećemo spominjati ko je Dejan Mikerević?! OK, važi!

      • milano

        samo nek nije onaj vesli snajder sto je igrao sa balotelijem u interu pa presao u galatasaraj. kasnije bio u uo banke