Capital.ba

Gejts o Bitcoinu: Mask ima tone novca, ne brinem se

28.02.2021. / 9:45

NJUJORK – Bil Gejts iznio je svoje mišljenje o Bitcoinu, sugerišući da bi svako ko nije bogat čovjek trebalo da bude oprezan pri kupovini kriptovalute.

RuXCrypto

Foto: Pixabay

Osnivač Microsofta Bil Gejts nije investirao u Bitcoin, rekao je u chatu uživo na društvenoj mreži Clubhouse, piše BBC.

Istakao je domaćinu Endrjuu Sorkinu da više voli da investira u kompanije “koje proizvode konkretan proizvod”, navodeći kao primjer vakcine protiv malarije i morbila.

Milijarder je rekao da svoje investicije nije birao na osnovu toga da li bi drugima vrijedile više. U ranijem intervjuu razgovarao je o entuzijazmu osnivača Tesle Ilonu Masku prema virtuelnoj valuti.

Moja opšta misao bila bi da, ako imate manje novca od Ilona, trebali biste se pripaziti“, rekao je za “Bloomberg”.

Ilon ima tone novca i vrlo je sofisticiran, pa se ne brinem da će njegov Bitcoin nekako slučajno ići gore ili dolje“, rekao je Gejts za “Bloomberg” i dodao da kriptovalutu smatra i energetski problematičnom.

U toku ove sedmice Ilona Maska sa prvog mjesta liste najbogatijih ljudi na svijetu, smijenio je Džef Bezos čije se bogatstvo procjenjuje na 179.9 milijardi dolara. Mask je drugi sa 160 milijardi, a slijedi Gejts sa 123.3 milijarde dolara.  Radiosarajevo.ba

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!