Capital.ba

Daju subvencije za zaštitu od sunca: I do 1.500 evra po stanu

28.02.2021. / 9:00

BEČ – Gradska skupština u Beču odlučila je da nastavi sa inicijativom subvencionisanja zaštite od sunca. To predstavlja najbolju ekološku mjeru za sprečavanje pregrijavanja stanova.

subvencije

FOTO: Pixabay

Grad subvencioniše sa 50 odsto troškove naknadne ugradnje spoljnje zaštite od sunca na prozorima i vratima od balkona na višespratnicama do 1.500 evra po stambenoj jedinici.

Nakon višestrukih zahtjeva podsticaj sada važi i za zgrade koje su deset godina stare. Do tada su zgrade morale da budu najmanje dvadeset godina stare da bi mogle da se koriste pogodnosti inicijative koja je uvedena krajem 2019. godine, navodi se u saopštenju Eurokoma.

U toku 2020. godine grad je primio preko 5.000 zahtjeva za subvencije u okviru ove akcije.

Zaštita od sunca je ekološka mjera koja znatno može da smanji pregrijavanje stanova“, izjavla je Katrin Gal, članica gradskog veća zadužena za stanogradnju. “U vremenima kada ljudi provode dosta vremena kod kuće, ovo pitanje je dobilo na značaju“, dodaje Gal.

Inicijativa po planu traje do 2025. godine, a sredstva predviđena za finansiranje ove akcije povećana su sa šest na deset miliona evra. B92

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!