Capital.ba

Tužili Komercijalnu banku Banjaluka zbog isplate bonusa od pola miliona maraka

22.01.2021. / 16:10

BANJALUKA – Bivši članovi Uprave i menadžmenta Komercijalne banke Banjaluka tužili su banku jer je sadašnja uprava sav četvorogodišnji bonus od oko pola miliona maraka isplatila sebi, ali ne i članovima koji su prije bili na tim pozicijama, saznaje portal CAPITAL.

Komercijalna banka

foto: Komercijalna banka

Prema informacijama koje su u našem posjedu, bonus za period 2016-2019 isplaćen isključivo članovima trenutne Uprave, u ukupnom iznosu preko 550.000KM.

Ostalim zaposlenima u Komercijalnoj banci Banja Luka, koji su prema internim aktima banke imali to pravo, srazmjerno periodu koliko su bili u upravi, bonusi nisu isplaćeni.

Zbog toga su bivši članovi Uprave i višeg menadžmenta protiv Komercijalne banke podnijela četiri tužbena zahtjeva Osnovnom sudu u Banjaluci.

Iako su se u više navrata obraćali Upravi banke i Nadzornom odboru Komercijalne banke, ali i Upravnom odboru Komercijalne banke Beograd upitom za pojašnjenje izostanka isplate, od istih nisu dobili nikakav odgovor.

Na pitanje zašto je bonus isplaćen samo članovima trenutne Uprave banke i zašto su bivši članovi izostavljeni iz te odluke pokušali smo da dobijemo odgovor i od direktora Komercijalne banke Boška Mekinjića ali on nije odgovarao na naše upite i telefonske pozive.

NLB Grupa preuzela Komercijalnu banku

NLB Grupa je 30.12.2020. godine završila preuzimanje Komercijalne banke, čime je realizovan kupoprodajni ugovor, zaključen sa Republikom Srbijom 26. februara 2020. godine.

Podsjećamo, konačna kupoprodajna cijena (koja uključuje i kamatu od 1. januara 2020. godine) iznosila je 394,7 miliona evra.

Pisali smo da je početkom 2020. godine, Skupština akcionara Komercijalne banke donijela je odluku o isplati bonusa članovima Uprave iz neraspoređene dobiti. Za period od 2016. do 2018. godine isplaćeno je 432.333 KM, a novac su dobili članovi uprave koji su u tom momentu bili na rukovodećim pozicijama.

Međutim, nije saopšteno kome je i u kojem iznosu taj bonus isplaćen.

 

CAPITAL: Dragana Eremija

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Tužili Komercijalnu banku Banjaluka zbog isplate bonusa od pola miliona maraka

    1. Neznanka

      U banci je uspostavljeno uoravljanje strahom i svakodnevni teror na zaposlenima, saslusavanja, pracenja ko sa kim pije kafu. Zadnje 2 godine svakog mjeseca su iznenadne smjene strucnih i nepodobnih a postavljanje familije, zemljaka i kumova neznalica. U tom periodu preko 20 ljudi direktora, sefova, strucnjaka je napustilo banku. Jedva smo docekali privatizaciju ako se ista promijeni. Oni koji su vec otisli se nazalost nece vratiti.

    2. galatasaraj

      garant je dobio i onaj vesli snajder sto je bio u UO. a prije toga igrao sa balotelijem u interu

    3. Aco

      Koristenjem imena predsjednika srbije i sponzorszvima direktor banke je u dzep stavio ranijeg i sadasnjeg dekana ekonomskog fakulteta i nekoliko profesora, a i rektora zajedno sa svojom zamjenicom. Kako se poziva stalno na srbiju i predsjedjika mogli bi organi bezbjednosti srbije provjeriti sta se radi, a moguce i NLB banka. Nisu ove tuzbe nikakvo iznenadjenje vjerovatno ce sad krenuti isplivavati cudesa.

    4. Dragan

      A vlasnik NLB banke je NY Melone bank, odnosno neko ko ima račun tamo-

    5. mama

      ovo samo ima kod nas, radnici su ti koji si napravili profit, a jedna osoba koja je psiho i umisljenja da zna posao, uzme sve sebi i jos se smije radnicima u lice i prijeti sa AV

    6. Andjelko

      Me..k..i..njic sada u nevjerici “sta je sad ovo, kad me drzi Andjelko moj tata nase nacije” a nisam uzeo sve pare sebi, vec samo 90%