Capital.ba

Naredni iPhone bi mogao imati senzor otiska prsta ispod displeja

18.01.2021. / 8:30

CUPERTINO – Apple navodno planira neka suptilnija poboljšanja za svoju iPhone liniju koja će biti objavljena tokom 2021. godine.

Foto: Blicnet

Prema navodima Marka Gurmana iz Bloomberga, inženjeri kompanije iz Kupertina smatraju ovu godinu prelaznom, nakon brojnih poboljšanja koja su implementirana u iPhone 12.

Ipak, novi modeli bi mogli imati bar jednu novu funkciju – senzor otiska prsta ispod displeja.

Prema navodima Gurmana, funkcija neće zamijeniti Face ID, ali će omogućiti alternativni način verifikacije identiteta ukoliko se nosi maska, ili ukoliko Face ID ne funkcioniše onako kako je planirano.

Izvještaj takođe pominje da Apple testira fleksibilne displeje. Ističe se da kompanija nema čvrst plan za tehnologiju u ovom trenutku i mogle bi proći godine dok Apple ne predstavi nešto konkretno javnosti.

Takođe, Apple bi mogao odlučiti da ideja fleksibilnog ekrana nije dovoljno unosna kako bi se u nju investiralo. (Engadget/Benchmark)

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!